Jogerősen is elítélték a jemeni diákokkal erőszakoskodó pécsi skinheadeket

Jogerősen is elítélték a jemeni diákokkal erőszakoskodó pécsi skinheadeket

Migránsoztak a börfejűek és azt követelték a külföldi diákoktól, Magyarországon magyarul beszéljenek. 

Közösség tagja elleni erőszak miatt jogerősen egy év három hónap fiatalkorúak fogházára, illetve két év börtönbüntetésre ítélték, három-három évre felfüggesztve azt a két férfit, aki arab származásuk miatt bántalmazott Magyarországon tanuló jemeni állampolgárokat - tájékoztatta keddi határozatáról a Pécsi Törvényszék szerdán az MTI-t.

A törvényszék ezzel lényegében helybenhagyta a Pécsi Járásbíróság tavaly decemberi elsőfokú ítéletét.

A tényállás szerint a skinhead, rasszista beállítottságú, ezt megjelenésükben is kifejezésre juttató vádlottak 2018. augusztus 14-én este egy pécsi bevásárlóközpontnál kötöttek bele a két jemeni származású egyetemistába, mert meghallották, hogy arabul beszélgetnek. "Migránsok, húzzatok haza, takarodjatok, Magyarországon magyarul beszéljetek!" - mondták nekik, miután pedig egyikük visszaszólt, hogy "Máshogy is lehet!", rájuk támadtak. A diákokat a ruhájuknál fogva rángatták, ellökték, egyiküket meg is rúgták. A sértetteknek sikerült elmenekülniük, értesítették a rendőröket, akik aztán a közelben elfogták a támadókat.

Hadházyék bojkottálják a melegellenes pedofiltörvény szavazását

Hadházy Ákos mellett biztosan kihagyja a szavazást Szél Bernadett és Szabó Szabolcs is.

  • 2021. június 14.

Volna jobb helye az 51 milliónak, amit az abonyi birkózócsarnokra költenek

Az abonyi születésű Földi László bejelentette, hogy birkózócsarnok épül a településen 51 millió forintos állami támogatásból. Közösségi oldalán nem aratott vele osztatlan sikert. A vélemények szerint sok más fontosabb dologra érdemesebb volna költeni közpénzből.

  • 2021. június 11.

Orbán Viktor váratlanul megjelent a kormányinfón

Váratlanul Orbán Viktor is megjelent a csütörtöki kormányinfón, ahol személyesen kérdezhették az újságírók. Bejelentette, hogy akár 1,6 milliót kaphat 1,1 millió család jövőre, és engedélyezik a 12–16 év közöttiek oltását.

  • 2021. június 10.