Karácsony és Orbán is népszavazást kezdeményez

Karácsony és Orbán is népszavazást kezdeményez

A főpolgármester a Fudan Egyetemről és az autópályákról tartana referendumot, míg a kormány a homófob törvényről.

 

Szerda reggel nyolctól hatályos az a kormányrendelet, ami szerint a fel nem oldott veszélyhelyzet ellenére újra lehet népszavazást tartani. Nem is kellett sokáig várni a népszavazási kezdeményezésekkel, Orbán Viktor Facebook-oldalára feltöltött videóban jelentette be, hogy referendumot kezdeményeznek az úgynevezett gyermekvédelmi törvény kapcsán. “Brüsszel” „Brüsszel az elmúlt hetekben egyértelműen megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt” - mondta Orbán. A miniszterelnök szerint Brüsszel az oktatási törvény és a gyermekvédelmi szabályok módosítását követeli. „Sérelmezik, hogy nálunk nem lehetséges az, ami Nyugat-Európában már állandósult” – tette hozzá, majd kifejtette, hogy itt nem engedik, hogy LMBTQ aktivisták járjanak be az iskolákba, szemben Nyugat-Európával.

„A kormány úgy döntött, hogy népszavazást kezdeményezünk öt kérdésben. Ezek a következők” – mondta Orbán, majd felsorolta a kérdéseket:

1. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat tartsanak?

2. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?

3. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhető legyenek nemátalakító kezelések.

4. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?

5. Támogatja-e Ön, hogy a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg? – olvasta fel a kérdéseket Orbán, aki azt kérte, hogy mindenki mondjon nemet a fentiekre.

Nagyjából Orbánnal egyidőben Karácsony Gergely főpolgármester is népszavazási kezdeményezéséről írt a saját Facebook-oldalán. “Reggel 8 órás hatálybalépéssel kijött egy rendelet, amely szerint végre országos népszavazás kezdeményezhető. Ennek alapján országos népszavazást kezdeményezek arról, hogy a kínai egyetem helyett a Diákváros épüljön meg Budapesten, hogy a kormány ne adhassa el az autópályákat és hogy legyen általános, ingyenes antitest-szűrés minden 60 év feletti honfitársunknak.” - írta a főpolgármester, aki a Párbeszéd, az MSZP és az LMP közös miniszterelnök-jelöltje is az előválasztásokon.

 

 

Elbukta a 77 milliárdos Norvég Alapot Magyarország

A kormány addig hadakozott, míg elbukta a pénzt. 

  • 2021.08.04

Luxus hotelt vett Szijj László

Az épületet közpénzekből húzták föl. 

  • 2021.08.04

A Lidl mindenkit beelőzött Magyarországon

A külföldi láncok közül tavaly a Lidl átvette a vezetésgt a Tescotól. 

  • 2021.08.04