Kásler a kórházak helyzetéről: Meg se rendültünk

Kásler a kórházak helyzetéről: Meg se rendültünk

Az emberi erőforrások minisztere szerint május vége előtt nem lesz itt nyitás.

„(...) Meg se rendültünk, Lombardia összeomlott, más nagy nyugati rendszerek kollabáltak. Magyarországon ez nem fordult elő, és nagyon úgy néz ki, hogy nem is fog” - mondta Kásler Miklós miniszter a HírTV-ben, amikor Bayer Zsolt arról kérdezte, mit szól hozzá, hogy az ellenzék az egészségügy összeomlásáról beszél.

Kásler szerint az egészségügy felszereltségében, struktúrájában és „a várvédők szívében is” Európában a legjobbak közé tartozik. Azt mondta, hacsak valami egészen különös katasztrófa nem történik, amiben egész Európa megroppan, a magyar egészségügy helyt fog állni.

Kásler dicsérte a kormányt, amiért időben szigorított, szerinte enélkül 3-4 hét alatt megduplázódott volna a halottak száma. Valójában a kormány másfél hónap előnyt adott a brit mutációnak.  Azt is mondta, hogy május végén, június elején már határozottan lehet enyhíteni a korlátozásokat, ha nem történik semmi váratlan.

Forrás: 444

 

Volna jobb helye az 51 milliónak, amit az abonyi birkózócsarnokra költenek

Az abonyi születésű Földi László bejelentette, hogy birkózócsarnok épül a településen 51 millió forintos állami támogatásból. Közösségi oldalán nem aratott vele osztatlan sikert. A vélemények szerint sok más fontosabb dologra érdemesebb volna költeni közpénzből.

  • 2021. június 11.

Orbán Viktor váratlanul megjelent a kormányinfón

Váratlanul Orbán Viktor is megjelent a csütörtöki kormányinfón, ahol személyesen kérdezhették az újságírók. Bejelentette, hogy akár 1,6 milliót kaphat 1,1 millió család jövőre, és engedélyezik a 12–16 év közöttiek oltását.

  • 2021. június 10.

Elveszti a védettségi igazolványát, akinek nem kell a 2. oltás

Orbán Viktor bejelentette, hogy elveszíti védettségi igazolványát, aki nem oltatja be magát a második adag vakcinával. Jelenleg 137 ezer ilyen ember van.

  • 2021. június 10.