Kedvezményes üdülésnél is a Kubatov-lista számít

Kedvezményes üdülésnél is a Kubatov-lista számít

Rákóczifalva volt fideszes polgármestere a Kubatov-listák gyakorlati használatáról nyilatkozott Juhász Péter korábbi politikus youtube-csatornáján.

Egy nagy adag kinyomtatott Kubatov-listával a kezében magyarázta Kósa Lajos Rákóczifalva egykori fideszes polgármestere Juhász Péter korábbi politikusnak, hogy hogyan is működik a fideszes adatbázis. A Fidesz támogatóit például az alapján pontozzák, mennyire voltak aktívak, aláírtak-e ajánlásokat, esetleg hozzájárultak-e a további kapcsolattartáshoz. De ugyanígy nyilvántartják a kormánypártra nem szavazó választókat és a bizonytalanokat is. 

Kósa elmondása szerint nagyon is sok jelentősége van ezeknek az adatoknak, mert például a kedvezményes Erzsébet Nyaralásokat is a híres Kubatov-lista alapján intézték. A fideszes támogatók és a bizonytalanok mehettek a kedvezményes szállodai nyaralásra, míg az ellenzéki szimpatizánsok ki voltak hagyva. De ez a volt polgármester szerint igaz egy sor adható, de nem alanyi jogon járó támogatással is. 

Kósa maga is fideszes vezető volt, ezért állandóan képzésekre kellett járnia. A körülményekről elmesélte általában hosszú hétvégékre mentek, ami afféle csapatépítő tréning is volt kis wellenezéssel megfűszerezve. De a Kubatov-listák gyakorlati használatáról szóló fejtágítókon még saját embereikben sem bíztak a trénerek, ezért az előadások előtt elvették a résztvevők mobiltelefonját és csak azok után kaphatták vissza, amikor már úgynevezett szabad program volt. 

 

Volna jobb helye az 51 milliónak, amit az abonyi birkózócsarnokra költenek

Az abonyi születésű Földi László bejelentette, hogy birkózócsarnok épül a településen 51 millió forintos állami támogatásból. Közösségi oldalán nem aratott vele osztatlan sikert. A vélemények szerint sok más fontosabb dologra érdemesebb volna költeni közpénzből.

  • 2021. június 11.

Orbán Viktor váratlanul megjelent a kormányinfón

Váratlanul Orbán Viktor is megjelent a csütörtöki kormányinfón, ahol személyesen kérdezhették az újságírók. Bejelentette, hogy akár 1,6 milliót kaphat 1,1 millió család jövőre, és engedélyezik a 12–16 év közöttiek oltását.

  • 2021. június 10.

Elveszti a védettségi igazolványát, akinek nem kell a 2. oltás

Orbán Viktor bejelentette, hogy elveszíti védettségi igazolványát, aki nem oltatja be magát a második adag vakcinával. Jelenleg 137 ezer ilyen ember van.

  • 2021. június 10.