Kósa Lajos lehetne az egyik leggazdagabb magyar

Kósa Lajos lehetne az egyik leggazdagabb magyar

Ha mindazt megkapja, amit a csengeri örökösnő ígért számára.

A Blikk információi szerint 2016 januárjában a csengeri örökösnőként ismertté vált Sz. Gáborné több ajándékozási szerződést is aláírt Kósa Lajossal, a Fidesz befolyásos politikusával, és az egyik szerződés értelmében Kósa tulajdonába került volna az egyik legnagyobb francia bank, a Credit Industrial et Commercial Bank (CIC AG) 24,09 százaléka.

A lap azt írja, hogy birtokába került a szerződés, mely alapján Kósa az ajándékot „köszönettel elfogadta” Sz. Gábornétól, aki azt állította a politikusnak, hogy 99 százalékos részesedése van a bankban.

 

A CIC mérleg szerinti vagyona 313 milliárd euró, és a Kósának ígért részesedés alapján a fideszes politikus csak osztalékként 187 millió eurót kapott volna 2018-ban, amivel rögtön az egyik leggazdagabb magyar lehetett volna.

Egy másik szerződésben pedig a Blikk szerint Sz. Gáborné egy svájci repülőcég osztalékjövedelmének öt százalékát is Kósának adta, öt évre, amit a fideszes politikus szintén köszönettel fogadott el.

A Blikk idézi Kósa rendőrségi vallomását is, melyben arról beszélt, hogy a két ajándékozási szerződés megkötésének körülményeire nem emlékszik, és. Sz. Gábornéval kapcsolatban mindvégig az volt a magatartása, hogy tőle semmit nem fogad el, sem pénzt, sem ajándékot, sem egyebet. Kósa szerint a két ajándékozási szerződés az aláírás pillanatában semmis volt, hiszen az ajándéktárgyak nem voltak az ajándékozó birtokában.

 

Volna jobb helye az 51 milliónak, amit az abonyi birkózócsarnokra költenek

Az abonyi születésű Földi László bejelentette, hogy birkózócsarnok épül a településen 51 millió forintos állami támogatásból. Közösségi oldalán nem aratott vele osztatlan sikert. A vélemények szerint sok más fontosabb dologra érdemesebb volna költeni közpénzből.

  • 2021. június 11.

Orbán Viktor váratlanul megjelent a kormányinfón

Váratlanul Orbán Viktor is megjelent a csütörtöki kormányinfón, ahol személyesen kérdezhették az újságírók. Bejelentette, hogy akár 1,6 milliót kaphat 1,1 millió család jövőre, és engedélyezik a 12–16 év közöttiek oltását.

  • 2021. június 10.

Elveszti a védettségi igazolványát, akinek nem kell a 2. oltás

Orbán Viktor bejelentette, hogy elveszíti védettségi igazolványát, aki nem oltatja be magát a második adag vakcinával. Jelenleg 137 ezer ilyen ember van.

  • 2021. június 10.