LMP: A kormány lépjen ki a "kémbankból"!

LMP: A kormány lépjen ki a

Az LMP arra szólítja fel a magyar kormányt: lépjen ki az ellenzéki párt által csak kémbanknak nevezett Nemzetközi Beruházási Bankból, és utasítsa azt ki az országból!

"Semmi sem indokolja, hogy fenntartsunk egy gyakorlatilag KGB-s eszközökkel működő, banknak álcázott kémhálózatot" - fogalmazott Csárdi Antal, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese hétfőn, a bank budapesti központja előtt tartott, online is követhető sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint a kormánynak nyilvánvalóvá kell tennie azt, amit már hírszerzési források megerősítettek, hogy az orosz többségű, budapesti székhelyű beruházási bank kémtevékenységet folytat.

Csehország és Románia már kilépett a pénzintézetből a napokban - mutatott rá. Szerinte Orbán Viktor miniszterelnöknek is az lenne a kötelessége, hogy garantálja az ország biztonságát, valamint az, hogy ne csak szavakkal támogassa az uniós döntéseket, hanem valódi lépésekkel bizonyítsa az orosz agresszió elítélését.

A politikus az Ukrajnát ért orosz hadműveletekről szólva kijelentette: nem hagyhatjuk, hogy Oroszország elvegye keleti szomszédunk önállóságát. Az LMP a leghatározottabban elítéli az orosz agressziót, amely Európának és Magyarországnak is súlyos károkat okoz - hangsúlyozta, hozzátéve: az oroszok nem segítik, hanem veszélyeztetik hazánk önállóságát.

Beszámolt arról is, hogy kedden demonstráción tiltakoznak a bank budapesti működése ellen.

A Bankszövetség ellenzi az újabb extra adóterhek kivetését

A jelenlegi környezeti feltételek mellett az idei első negyedévben a hazai bankszektor jövedelemtermelése megszűnt; az újabb extra adóterhek kivetését a magyar bankszektor ellenzi - közölte a Magyar Bankszövetség pénteken az MTI-vel.

  • 2022.06.03

Jövőre nem lesznek ledolgozandó szombatok

2023-ban is lesznek hosszú hétvégék, de mindegyik úgy esik, hogy nem lesznek munkával töltött szombatjaink.

  • 2022.06.03

BKIK: szmogriadó esetén eltűnhet a taxisok fele Budapestről

A taxisok fele eltűnhet az utcákról szmogriadó esetén a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szerint, ha a szmogriadó-rendeletet a jelenleg beterjesztett formájában fogadják el.

  • 2022.06.03