LMP: ne kössék munkához a családtámogatásokat

LMP: ne kössék munkához a családtámogatásokat

A vírus sokan vesztették el munkahelyüket, de a rendszer nem rugalmas, ezen változtatna az ellenzéki párt. 

Az LMP ellenzi, hogy a kormány munkához köti a családtámogatásokat. Országgyűlési képviselőjük, Hohn Krisztina keddi, online sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a vírushelyzetben sokan veszítették el az állásukat önhibájukon kívül, a családokat pedig akkor is támogatni kell, ha sokan váltak munkanélkülivé. Az ellenzéki politikus azt mondta: az LMP továbbra is kezdeményezi, hogy az álláskeresési támogatást a jelenlegi három hónap helyett kilenc hónapon át folyósítsa az állam.

Az LMP a közfoglalkoztatásért járó díjazás emelését is szorgalmazza, mert annak korábbi, nettó 54 ezer forintos szintjét idén mindössze kétezer forinttal növelték - tette hozzá. Hohn Krisztina azt is bírálta, hogy egy közfoglalkoztatott legfeljebb tíz évig dolgozhat ugyanannál a munkáltatónál. Az LMP a családi pótlék drasztikus megemelését is szükségesnek tartja, ahogy az öregségi nyugdíjminimumét is, amelynek alacsony szintje miatt az önkormányzatok által nyújtott segélyek is igen csekély összegűek - jelezte a képviselő.

Hohn Krisztina ismét bírálta az örökbefogadási szabályok megváltoztatását, amely szerint egyes esetekben az illetékes miniszter dönthet arról, kit tart alkalmasnak a gyermeknevelésre. Kijelentette: a miniszter erre nem alkalmas, az ezzel foglalkozó szakemberek, tanácsadók viszont éppen ezért vannak.

Volna jobb helye az 51 milliónak, amit az abonyi birkózócsarnokra költenek

Az abonyi születésű Földi László bejelentette, hogy birkózócsarnok épül a településen 51 millió forintos állami támogatásból. Közösségi oldalán nem aratott vele osztatlan sikert. A vélemények szerint sok más fontosabb dologra érdemesebb volna költeni közpénzből.

  • 2021. június 11.

Orbán Viktor váratlanul megjelent a kormányinfón

Váratlanul Orbán Viktor is megjelent a csütörtöki kormányinfón, ahol személyesen kérdezhették az újságírók. Bejelentette, hogy akár 1,6 milliót kaphat 1,1 millió család jövőre, és engedélyezik a 12–16 év közöttiek oltását.

  • 2021. június 10.

Elveszti a védettségi igazolványát, akinek nem kell a 2. oltás

Orbán Viktor bejelentette, hogy elveszíti védettségi igazolványát, aki nem oltatja be magát a második adag vakcinával. Jelenleg 137 ezer ilyen ember van.

  • 2021. június 10.