Márk-Zay hiszi, hogy Dávid legyőzi Góliátot

Márk-Zay hiszi, hogy Dávid legyőzi Góliátot

A miniszterelnök-jelölt szerint a kormányváltás után Magyarország visszatérhet a történelem jó oldalára.

Az Egységben Magyarországért a budai Műaegyetem rakparton tartotta március 15-ei kormányváltó nagygyűlését A hatalom a népé címmel. A kapcsolataiva sokáig hencegő Orbán Viktornak nem jött senki kampányolni, ellenben Budapestre az ellenzéki gyűlésre eljött Donald Tusk, a lengyel Polgári Platform és az Európai Néppárt elnöke. Magyarországnak a történelem "jó oldalára" történő visszatérésébe vetett hitét fogalmazta meg a parlamenti választáson közös jelöltekkel induló ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltje a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából tartott ellenzéki nagygyűlésen kedden Budapesten.

Márki-Zay Péter az országgyűlési választással kapcsolatban úgy fogalmazott: "mi hisszük azt, hogy a hatalom a népé, hogy Dávid legyőzi Góliátot. Hisszük, hogy április 3-án Magyarország visszatér a történelem jó oldalára, Magyarország győztes lesz végre, hogy újra nép leszünk, hogy újra nemzet leszünk, hogy újra büszkén mondhatjuk ki, akármerre járunk is a világban, hogy magyar vagyok".

Azt kérte az ellenzéki szimpatizánsoktól, hogy győzzenek meg még három embert, és akkor kétharmaddal tudják leváltani "Magyarország történelmének legkorruptabb kormányát". Megjegyezte, hisz a csodákban és nem törik le a közvélemény-kutatások, mert ő az a politikus, aki soha nem nyert közvélemény-kutatást, de választást egyetlenegyet sem veszített el.

Márki-Zay Péter szerint Magyarország ma már nem egy népet jelent a világ számára, hanem egyetlen arcot, mivel "egy ember kisajátított minket". Miközben a hallgatóság azt skandálta, "Orbán, takarodj!", az ellenzéki politikus úgy folytatta, emiatt az arc miatt ítélik meg a magyarokat, egy ember miatt, aki hol ide fordul, hol oda, "kisstílű játszmáit játssza" a világ politikai színpadán, aki felelős azért, hogy 1848-cal ellentétben most egyre többen szégyenkeznek azért, hogy magyarok.

Úgy gondolja, az áprilisi választáson arra kell szavazni, hogy ismét "egy nép legyünk" és ne "kívülállók saját hazánkban" - hangoztatta. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy egy ember akarja megmondani, milyenek vagyunk, kit és hogyan szeretünk, miről mit gondolunk.

Szerinte soha nem volt még ilyen egyszerű a választás: a Kelettel szemben Európát kell választani. Kitért arra is: az ellenzék attól erős, hogy sokféle. Szerinte az, amit az ellenzék négy év kemény munkájával, pártokkal és civilekkel felépített, azoknak is békésebb és biztonságosabb országot kínál, akik nem rájuk szavaznak.

A Bankszövetség ellenzi az újabb extra adóterhek kivetését

A jelenlegi környezeti feltételek mellett az idei első negyedévben a hazai bankszektor jövedelemtermelése megszűnt; az újabb extra adóterhek kivetését a magyar bankszektor ellenzi - közölte a Magyar Bankszövetség pénteken az MTI-vel.

  • 2022.06.03

Jövőre nem lesznek ledolgozandó szombatok

2023-ban is lesznek hosszú hétvégék, de mindegyik úgy esik, hogy nem lesznek munkával töltött szombatjaink.

  • 2022.06.03

BKIK: szmogriadó esetén eltűnhet a taxisok fele Budapestről

A taxisok fele eltűnhet az utcákról szmogriadó esetén a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szerint, ha a szmogriadó-rendeletet a jelenleg beterjesztett formájában fogadják el.

  • 2022.06.03