Matocsy fiának barátja megvette Gulyás Gergely kedvenc éttermét

Matocsy fiának barátja megvette Gulyás Gergely kedvenc éttermét

A budai éttermet jegybanki pénzből hozták létre, most magánosították, nem túl messze az MNB-elnök fiától.

 

A jegybankelnök fiának, Matolcsy Ádámnak a barátjához, Pintér Mátéhoz került a jegybanki alapítványok pénzéből megvásárolt, majd felújított Várkert Kaszinóban lévő Felix Kitchen & Bart üzemeltető cég, a Vízház Gasztronómia Zrt.. A tranzakció nem az Ybl Miklós által tervezett épületet, hanem a brandet, az étterem bérleti jogát, a fogyó- és tárgyi eszközöket foglalta magában, valamint a 15 millió forintnyi árukészlet, írja szerdai cikkében a 24.hu.

A lap felidézi: Pintér Mátét már a megnyitás után a Felix ötletgazdájaként jellemezték, bár az étterem hivatalos dokumentumaiban sohasem bukkant fel a neve. Az idén azonban a Felix Gastronomy Kft. nevű vállalkozásán keresztül 306 millió forintot fizetett az éttermet üzemeltető cégért, közlése szerint banki hitel nélkül. Kérdésünkre a fővárosi gasztronómiában egyre aktívabb üzletember nem erősítette meg, hogy Matolcsy Ádámmal baráti kapcsolatban vannak, érdeklődésünket azzal hárította el, hogy magánéletéről nem szívesen nyilatkozna.

 

Az egykori Várkert kaszinó épületének felújítása 2017 januárjában kezdődött, és nagyjából egy évig tartott, ezután az épület Budai Kreatív Ház néven kulturális és családi programok helyszíne volt. 2018-ban a kormánypárti lapok – köztük az akkor még Matolcsy Ádám tulajdonában lévő Origo – lelkendezve cikkeztek az épület átadásáról. A sajtóbejáráson a 444.hu szerint kulturális és közösségi térként hirdették a megújult palotát, az kimaradt a híradásokból, hogy a felújítás-átalakítás jelentős része egy luxusétterem kivitelezését fedte le. 2019-ben aztán – kissé profilidegen módon – Felix néven nyitott prémium kategóriás éttermet a jegybanki alapítvány a közpénz-milliárdokból megvásárolt és felújított épületben.

A NER-elit hamar megszerette az éttermet, legtöbbet akkor szerepelt a hírekben, amikor a tavalyi első lezárások idején Gulyás Gergely kancelláriaminiszter itt költhetett el egy ebédet, igaz a hivatalos magyarázat szerint csak elvitelre vásárolt ebédet magának. Kissé gyengítette a sztoriját, hogy hárman jöttek ki az étteremből és csak egyiküknél volt elviteles zacskó.

További részletek a 24.hu-n!

 

Fotó: Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a Csángó Fesztivál megnyitóján az Ybl Budai Kreatív Ház előtt, ami a Felix Kitchennek is otthont ad.

Látogatási tilalom van a Semmelweis Egyetem öt klinikáján

A koronavírus terjedése tette szükségessé a lépést.

  • 2021.10.21

Márky-Zai Péter elkezdte írni a kormányprogramot

Értékelték a helyzetet a pártelnökök. 

  • 2021.10.21

A Hősök terén lesz összellenzéki nagygyűés október 23-án

Okber 23-án először állnak közös színapdra az előválasztás győztesei. 

  • 2021.10.21