Megint száz fölött az áldozatok száma

Megint száz fölött az áldozatok száma

De ezer alatti csak az új fertőzött. 

103 áldozata volt hétfőn a koronavírusnak Magyarországon, velük együtt a járvány áldozatainak száma 10 ezer fölé nőtt, 10 080 főre – derül ki a járványügyi tájékoztató honlapra feltöltött adatokból.

Az elmúlt egy napban mindössze 6521 tesztet végeztek el és 870 újabb fertőzöttet találtak. (Egy napja ennél több, mint kétezerrel több tesztből találtak ennél 14-gyel kevesebb fertőzöttet.) A tesztek 13,3 százaléka lett pozitív – az Egészségügyi Világszervezet ajánlása szerint akkor ad megbízható képet a tesztelés a járvány helyzetéről, ha ez az arány 5 százalék alatt marad. December 25-e óta mindössze 4 nap volt, amikor legalább 10 ezer tesztet elvégeztek (a járvány kezdete óta 2 727 896-nál tartunk), az 5 százalékos határ alatt maradni pedig szeptember 9-e óta csak azon a két napon sikerült, amikor a tömeges tesztelésből származó közel 200 ezer tesztet egyszerre írták be a statisztikába.

 

forrás. hvg.hu

 

 

Volna jobb helye az 51 milliónak, amit az abonyi birkózócsarnokra költenek

Az abonyi születésű Földi László bejelentette, hogy birkózócsarnok épül a településen 51 millió forintos állami támogatásból. Közösségi oldalán nem aratott vele osztatlan sikert. A vélemények szerint sok más fontosabb dologra érdemesebb volna költeni közpénzből.

  • 2021. június 11.

Orbán Viktor váratlanul megjelent a kormányinfón

Váratlanul Orbán Viktor is megjelent a csütörtöki kormányinfón, ahol személyesen kérdezhették az újságírók. Bejelentette, hogy akár 1,6 milliót kaphat 1,1 millió család jövőre, és engedélyezik a 12–16 év közöttiek oltását.

  • 2021. június 10.

Elveszti a védettségi igazolványát, akinek nem kell a 2. oltás

Orbán Viktor bejelentette, hogy elveszíti védettségi igazolványát, aki nem oltatja be magát a második adag vakcinával. Jelenleg 137 ezer ilyen ember van.

  • 2021. június 10.