Megtalálták a kiskaput a síelni vágyók

Megtalálták a kiskaput a síelni vágyók

Ausztriában csak helyiek síelhetnek, így sok magyar jelentkezett be ideiglenesen a síparadicsomokba.

Népszava szerdai cikke szerint úgy fest, nemcsak a gazdasági és politikai elit utazgat külföldre csöppet sem tartva a vírustól. Mint ismert, OrbánViktor miniszterelnök legutóbbi rádió interjújában óva intett attól, hogy egzotikus utazásokra menjenek mostanság az emberek, külön is kiemelt két olyan célpontot, ahol a NER_elit kedvenc repülője járt az utóbbi hetekben, Dubajt és a Maldív-szigeteket. 

A napilap Kleine Zeitungotz szemlézve azt írta, megugrott az Ausztriában ideiglenes lakcímmel bíró honfitársaink aránya. Emlékeztetnek, hogy ugyan nyugati szomszédunk tiltja a turisztikai célú beutazást, a sípályához tartozó településen élők szabadon síelhetnek – ha kedvező az időjárás, Ausztriában húsvétig is kitarthat a síszezon.  Az osztrák lap szerint Turrach településen karácsony óta 700-zal nőtt az ideiglenes lakcímmel bírók száma, csak az egyik üdülőbe 36 magyar jelentkezett be. 

További részletek a sztoriról a Népszavában!

Volna jobb helye az 51 milliónak, amit az abonyi birkózócsarnokra költenek

Az abonyi születésű Földi László bejelentette, hogy birkózócsarnok épül a településen 51 millió forintos állami támogatásból. Közösségi oldalán nem aratott vele osztatlan sikert. A vélemények szerint sok más fontosabb dologra érdemesebb volna költeni közpénzből.

  • 2021. június 11.

Orbán Viktor váratlanul megjelent a kormányinfón

Váratlanul Orbán Viktor is megjelent a csütörtöki kormányinfón, ahol személyesen kérdezhették az újságírók. Bejelentette, hogy akár 1,6 milliót kaphat 1,1 millió család jövőre, és engedélyezik a 12–16 év közöttiek oltását.

  • 2021. június 10.

Elveszti a védettségi igazolványát, akinek nem kell a 2. oltás

Orbán Viktor bejelentette, hogy elveszíti védettségi igazolványát, aki nem oltatja be magát a második adag vakcinával. Jelenleg 137 ezer ilyen ember van.

  • 2021. június 10.