Merkely szerint még bírja az egészségügy

Merkely szerint még bírja az egészségügy

Decemberben még úgy látta Merkely Béla, hogy ezer lélegeztetettet bír el az egészségügy, most már jóval nagyobb számokról beszél.

Most, amikor sosem látott teher alatt van az egészségügyi rendszer, és nem ismerünk pontos számokat a személyzeti kapacitásról, ápoló-beteg arányokról, különösen érdekessé vált Merkely Béla Semmelweis-rektor korábbi nyilatkozata - idézi fel pénteki cikkében a 444.hu.

Decemberben egy online előadáson azt mondta: azért tartotta fontosnak a novemberben bevezetett korlátozásokat, mert a magyar egészségügy teherbíróképessége 1000 lélegeztetett beteg körül határozható meg, ekkora és ennél nagyobb számú, súlyos állapotban lévő beteget hosszú időn keresztül az ellátórendszer nem bír el. Azokban a napokban 600-nál többen voltak lélegeztetőgépen, most csaknem kétszer annyian. 

Merkely csütörtökön az RTL Híradónak azt mondta, az ezres számot békeidőre értette. „Most nincs békeidő. Aki kimegy az utcára, hallgatja a híreket, az azt mondja, most igazából háború van. Mégpedig valószínűleg a legsúlyosabb, a legnehezebb ütközettel kell számolnunk.” Békeidőben például nem rendelnék át a városmajori klinika orvosainak felét a covid-osztályra és covid-intenzívre.

Szerinte még lehet növelni a kapacitást, akár 25, 50, vagy „amit egyébként már nem gondolok, de ha kell, 100 százalékkal”. 

 

További részletek, grafikonok a 444.hu cikkében!

Volna jobb helye az 51 milliónak, amit az abonyi birkózócsarnokra költenek

Az abonyi születésű Földi László bejelentette, hogy birkózócsarnok épül a településen 51 millió forintos állami támogatásból. Közösségi oldalán nem aratott vele osztatlan sikert. A vélemények szerint sok más fontosabb dologra érdemesebb volna költeni közpénzből.

  • 2021. június 11.

Orbán Viktor váratlanul megjelent a kormányinfón

Váratlanul Orbán Viktor is megjelent a csütörtöki kormányinfón, ahol személyesen kérdezhették az újságírók. Bejelentette, hogy akár 1,6 milliót kaphat 1,1 millió család jövőre, és engedélyezik a 12–16 év közöttiek oltását.

  • 2021. június 10.

Elveszti a védettségi igazolványát, akinek nem kell a 2. oltás

Orbán Viktor bejelentette, hogy elveszíti védettségi igazolványát, aki nem oltatja be magát a második adag vakcinával. Jelenleg 137 ezer ilyen ember van.

  • 2021. június 10.