Mészáros Lőrinc becsületsértésért feljelentette a Momentum elnökét

Mészáros Lőrinc becsületsértésért feljelentette a Momentum elnökét

Mészáros Lőrinc becsületsértésért feljelentette a Momentum elnökét. A bíróság szerint a leggazdagabb magyarnak el kell ennyit viselnie, mert közszereplő.

Mészáros Lőrinc rágalmazás és becsületsértés miatt feljelentését tett Fekete-Győr András ellen, mert a Momentum elnöke és miniszterelnök-jelöltje többször is bűnözőnek nevezte a felcsúti fideszes polgármesterből lett leggazdagabb magyart - írta meg a 444.hu.

A Budapesti II. és III. Kerületi bíróság a keresetet elutasította, többek között úgy érvelve, hogy értékítélet hangzott el, és Mészárosnak többet kell tűrnie, mert közszereplő.

Az 500 milliárd forintos vagyonnal rendelkező Mészáros a 444 Fekete-Győrrel március elején készített interjúból ezeket sérelmezi:

„A felcsúti per az Orbán-rendszer politikai és gazdasági felépítőinek, ha úgy tetszik a rendszer fő bűnöseinek a pere lesz. Politikusok és oligarchák ülnek majd a vádlottak padján. Magyarország kontra Orbán, Mészáros, Rogán és társaik.”

„Nem tudom, hogy melyik pártra szavaznak, de azt tudom, hogy nekem személyesen is több olyan bizalmas beszélgetésem volt, akár ügyészségen dolgozóval, nyomozóval, sőt titkosszolgálati szakemberrel is, akiktől megnyugtató információkat kaptam arról, hogy lesz jogalap Mészáros Lőrinccel és társaival szemben fellépni.”

„Attól függ, hogy a nemzeti nagytőke melyik szegmensét nézem. A NER által felhizlaltat? Mészárost? Tiborczot? Szíjj Lászlót? Mert velük semmi dolga nincs a Momentumnak, azon túlmenően, hogy az új kormány bíróság elé fogja őket állítani. Azok viszont, akik az elmúlt évtizedekben Magyarországon gazdasági pozíciót építettek ki, és értéket teremtettek, ők az új magyar kormány partnerei lesznek a jövő Magyarországának felépítésében is.”

A Budapesti II. és III. Kerületi bíróság a keresetet elutasította, többek között úgy érvelve, hogy értékítélet hangzott el, és Mészárosnak többet kell tűrnie, mert közszereplő.

A végzés ellen Mészáros fellebbezett, másodfokra megy az ügy.

444.hu

 

 

Hadházyék bojkottálják a melegellenes pedofiltörvény szavazását

Hadházy Ákos mellett biztosan kihagyja a szavazást Szél Bernadett és Szabó Szabolcs is.

  • 2021. június 14.

Volna jobb helye az 51 milliónak, amit az abonyi birkózócsarnokra költenek

Az abonyi születésű Földi László bejelentette, hogy birkózócsarnok épül a településen 51 millió forintos állami támogatásból. Közösségi oldalán nem aratott vele osztatlan sikert. A vélemények szerint sok más fontosabb dologra érdemesebb volna költeni közpénzből.

  • 2021. június 11.

Orbán Viktor váratlanul megjelent a kormányinfón

Váratlanul Orbán Viktor is megjelent a csütörtöki kormányinfón, ahol személyesen kérdezhették az újságírók. Bejelentette, hogy akár 1,6 milliót kaphat 1,1 millió család jövőre, és engedélyezik a 12–16 év közöttiek oltását.

  • 2021. június 10.