Momentum: fontos a tisztességes közöségi tervezés

Momentum: fontos a tisztességes közöségi tervezés

A tisztességes közösségi tervezés fontosságát hangsúlyozta és a Városmajori Szabadtéri Színpad jövőjével kapcsolatos aggályairól beszélt hétfői sajtótájékoztatóján Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja, az ellenzéki összefogás Budapest 3-as számú országgyűlési egyéni választókerületében induló jelöltje.

Április 3-án lehetőségünk van arra, hogy visszaadjuk a döntés lehetőségét az embereknek, az önkormányzatoknak, hogy végre esélyünk legyen arra, hogy valódi közösségi tervezést folytassunk, és az ne csak egy olcsó kampányfogás legyen. Ehhez viszont az kell, hogy váltsunk kormányt - fogalmazott az ellenzéki politikus.

Elmondta: kedden hirdetik ki a Városmajor megújítására kiírt pályázat eredményét, a feltételek között pedig szerepel a színpad áthelyezése is. Hozzátette: a pályázat egyik illetékese a körzetben kormánypárti színekben képviselőjelöltként induló Fürjes Balázs, aki tavaly ugyan egy kérdőívben felmérte a helyiek véleményét egyebek mellett a színpad sorsáról, ám a teljes eredményt nem hozta nyilvánosságra, csupán "szemezgetett" abból.

Hajnal Miklós - hangsúlyozva a zöldülés, a megújulás fontosságát - azt vetette fel: politikai vetélytársának választ kell adnia arra a kérdésre, hogy a most záruló tervpályázat eredménye nem bizonyul-e majd ugyanolyan "blöffnek", mint a Duna Aréna látványterve, illetve arra, miként biztosítják a színpad fennmaradását, illetve, hogy miért nem publikálta teljes körűen korábbi kérdőívére beérkezett válaszokat.

 

A Bankszövetség ellenzi az újabb extra adóterhek kivetését

A jelenlegi környezeti feltételek mellett az idei első negyedévben a hazai bankszektor jövedelemtermelése megszűnt; az újabb extra adóterhek kivetését a magyar bankszektor ellenzi - közölte a Magyar Bankszövetség pénteken az MTI-vel.

  • 2022.06.03

Jövőre nem lesznek ledolgozandó szombatok

2023-ban is lesznek hosszú hétvégék, de mindegyik úgy esik, hogy nem lesznek munkával töltött szombatjaink.

  • 2022.06.03

BKIK: szmogriadó esetén eltűnhet a taxisok fele Budapestről

A taxisok fele eltűnhet az utcákról szmogriadó esetén a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szerint, ha a szmogriadó-rendeletet a jelenleg beterjesztett formájában fogadják el.

  • 2022.06.03