Most hétvégén is működött Tiborcz luxusszállodája

Most hétvégén is működött Tiborcz luxusszállodája

Hadházy Ákos rendőrt is hívott, de nincs híre arról, léptek-e bármit is.

 

“Úgy tűnik, Tiborcz István luxusszállodájára nem vonatkoznak a szigorú járványvédelmi szabályok (azt, hogy a Büntető törvénykönyv nem vonatkozik rá, már láttuk korábban).” - ezzel a felütéssel kezdi hétfői Facebook-posztját Hadházy Ákos a Momentummal együttműködő független képviselő. A politikus több jelzést kapott arról, hogy a turai Botaniq Hotel (leánykori nevén Schossberger kastély) a járvány alatt is üzemel.

Leginkább a hétvégi napokon van tele luxusautókkal a szálloda parkolója, amiről többen képeket is küldtek. Most szombaton Hadházy, két hete pedig kollégája győződött meg arról, hogy valóban, Tiborcz szállodája minden jel szerint gond nélkül üzemel.

Ottjártakor is luxusautók álltak a parkolóban, a személyzeti parkolóban is jócskán voltak autók. Egy hölgy és egy úr pedig éppen akkor, szombat este hétkor érkezett a kapuhoz, a portás egy papírlapból (vendéglista) ellenőrizte a nevet, majd a kastély főbejáratához irányította a vendégeket. Az időpontoknak jelentősége van: a rendelet szerint üzleti és oktatási céllal érkező vendégeket fogadhatnak a szállodák. Nagyon valószínűtlen azonban, hogy valaki szombat este érkezik a párjával üzletelni vagy okosodni a fővárostól egy órányira fekvő luxus kastélyba, véli Hadházy. Úgy gondolja, nagyon valószínűtlen, hogy a hétvégén érkező Porschék, BMW-k, G osztályos Mercik, Teslák tulajdonosainak is pont hétvégén jut eszébe munkaügyben elutazni.

Hadházy szombaton este bejelentést tett a rendőrségnél a 107-es számon a járványügyi szabályok megsértése miatt. A héten megpróbálja megtudni, mire jutott a szerv, milyen oktatás folyt Turán?

Két hete a kollégája járt ott, nagy sürgés-forgást, sok autót, rendezvénysátrat, a teraszon készülődő pincéreket látott.Megjegyzi, rendezvényt, ugye, szintén tilos tartani, lakodalmat is, az esküvői szertartásokon pedig csak a legszűkebb család vehet részt. “Persze ki tudja, hol a határ esküvő utáni elegáns parti és a lakodalom között? Mindegy is, ugyanis mindkettő tilos. De Tiborcz kastély hoteljében nem biztos.” - zárja posztját a képviselő, megjegyezve, a szállodában egyébként 100 ezer forint/fő/éjtől indul a szállás ára.

 

Volna jobb helye az 51 milliónak, amit az abonyi birkózócsarnokra költenek

Az abonyi születésű Földi László bejelentette, hogy birkózócsarnok épül a településen 51 millió forintos állami támogatásból. Közösségi oldalán nem aratott vele osztatlan sikert. A vélemények szerint sok más fontosabb dologra érdemesebb volna költeni közpénzből.

  • 2021. június 11.

Orbán Viktor váratlanul megjelent a kormányinfón

Váratlanul Orbán Viktor is megjelent a csütörtöki kormányinfón, ahol személyesen kérdezhették az újságírók. Bejelentette, hogy akár 1,6 milliót kaphat 1,1 millió család jövőre, és engedélyezik a 12–16 év közöttiek oltását.

  • 2021. június 10.

Elveszti a védettségi igazolványát, akinek nem kell a 2. oltás

Orbán Viktor bejelentette, hogy elveszíti védettségi igazolványát, aki nem oltatja be magát a második adag vakcinával. Jelenleg 137 ezer ilyen ember van.

  • 2021. június 10.