MSZP: Ne politikusok osztogassák a vakcinákat

MSZP: Ne politikusok osztogassák a vakcinákat

Több kormánypárti politikus is maga vitte el az idősotthonokba az oltóanyagot, ami az ellenzéki párt szerint problémás.

Felháborítónak és elfogadhatatlannak tartotta az MSZP társelnöke szerdán azt, hogy a kormánypárti országgyűlési képviselők, pártkatonák kampánycélokból saját maguk szállítják ki az idősotthonokba a koronavírus elleni vakcinát. Kunhalmi Ágnes a pártja Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón arra szólította fel a kormánypártokat, hogy fejezzék be a vakcinával való kampányolást, amelyet az ellenzéki politikus a 2022-es országgyűlési választásokra történő szavazatszerzésnek tart.

Hozzátette: Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője a XI. kerületben, Szatmáry Kristóf, a Fidesz országgyűlési képviselője pedig Zuglóban jelent meg egy idősotthonnál a vakcinákkal. Az ellenzéki képviselő szerint a kormánypárti képviselők úgy csinálnak, mintha a vakcina az övék lenne, mintha ők adományoznák, miközben azt a magyar adófizetők pénzéből fizeti mindenkinek a kormány.

 Kunhalmi Ágnes azt feltételezte, hogy azért kampányolnak a Fidesz-KDNP-sek, mert pótolni akarják az elmúlt időszak "mérhetetlen szavazatveszteségét", hiszen több százezerrel kevesebb szavazójuk van a Covid-járvány első hullámához képest. A társelnök ezt azzal magyarázta, hogy a kormány nem készítette fel az ellátórendszert a második hullámra, novemberig nem vezetett be korlátozásokat, pedig akkor már a második hullám régen tartott. Hiányolta, hogy nem segít a kormány sem a kis- és közepes vállalkozásoknak, sem az embereknek. A gazdaságvédelmi alap kétharmadát a saját holdudvara megsegítésére fordította a kabinet - mondta.

Volna jobb helye az 51 milliónak, amit az abonyi birkózócsarnokra költenek

Az abonyi születésű Földi László bejelentette, hogy birkózócsarnok épül a településen 51 millió forintos állami támogatásból. Közösségi oldalán nem aratott vele osztatlan sikert. A vélemények szerint sok más fontosabb dologra érdemesebb volna költeni közpénzből.

  • 2021. június 11.

Orbán Viktor váratlanul megjelent a kormányinfón

Váratlanul Orbán Viktor is megjelent a csütörtöki kormányinfón, ahol személyesen kérdezhették az újságírók. Bejelentette, hogy akár 1,6 milliót kaphat 1,1 millió család jövőre, és engedélyezik a 12–16 év közöttiek oltását.

  • 2021. június 10.

Elveszti a védettségi igazolványát, akinek nem kell a 2. oltás

Orbán Viktor bejelentette, hogy elveszíti védettségi igazolványát, aki nem oltatja be magát a második adag vakcinával. Jelenleg 137 ezer ilyen ember van.

  • 2021. június 10.