Náci monilót raktak ki egy szolnoki gyaloghídra

Náci monilót raktak ki egy szolnoki gyaloghídra

Már a rendőrséhg is vizsgálódik.

Határozott tiltakozásának adott hangot nyílt levelében Berman Dávid, a Szolnoki Zsidó Hitközség elnöke amiatt, hogy a szolnoki gyaloghídra valaki egy náci idézetet és Hitler születési dátumát tartalmazó molinót rakott ki. Az erről készült fényképet a közösségi médiában lehetett felfedezni, maga a molinó amilyen váratlanul került ki, olyan gyorsan le is került a hídról.

Berman Dávid szerint szégyenletes és szomorú, hogy városunkban a 21. században ilyen borzalom megtörténhet. Mint írta: Szolnok várossá fejlődésében meghatározó szerepet játszottak azok a zsidó családok, akik betelepülésükkel, fellendítették a város kereskedelmét, elindították a polgárosodást. A három templom vallási közösségei jól megfértek egymással. Szolnokon lakosságarányosan magas volt a zsidók létszáma, de még az 1930-40-es években is csak elszigetelt jelenség volt a szélsőjobboldali/nyilas ideológia. Minden népírtás kicsiben kezdődött, az első zsidótörvényt is el lehetett „komolytalankodni” 1938-ban, és szép lassan hova is vezetett?

A hitközségi elnök kiemelte: a napokban emlékeztünk meg a holokauszt szolnoki áldozatairól. Örök mementóként, hogy soha ne felejtsük el, többé nem történhet meg ilyen tragédia.

„A Szolnoki Zsidó Hitközség nevében és minden jóérzésű ember nevében tiltakozásunkat fejezzük ki az ilyen megnyilvánulások ellen – zárta sorait Berman Dávid.

Afényképek alapján a városi közterület-felügyelet azonnal értesítette a rendőrséget. A gyaloghídon egyébként térfigyelő kamerák vannak, ennek felvételeit a hatóságok minden bizonnyal vizsgálni fogják az eljárás során.

 

Forrás: info.szolnok.hu

Volna jobb helye az 51 milliónak, amit az abonyi birkózócsarnokra költenek

Az abonyi születésű Földi László bejelentette, hogy birkózócsarnok épül a településen 51 millió forintos állami támogatásból. Közösségi oldalán nem aratott vele osztatlan sikert. A vélemények szerint sok más fontosabb dologra érdemesebb volna költeni közpénzből.

  • 2021. június 11.

Orbán Viktor váratlanul megjelent a kormányinfón

Váratlanul Orbán Viktor is megjelent a csütörtöki kormányinfón, ahol személyesen kérdezhették az újságírók. Bejelentette, hogy akár 1,6 milliót kaphat 1,1 millió család jövőre, és engedélyezik a 12–16 év közöttiek oltását.

  • 2021. június 10.

Elveszti a védettségi igazolványát, akinek nem kell a 2. oltás

Orbán Viktor bejelentette, hogy elveszíti védettségi igazolványát, aki nem oltatja be magát a második adag vakcinával. Jelenleg 137 ezer ilyen ember van.

  • 2021. június 10.