Négyméteres szivárványszívvel tiltakoztak a Kossuth téren

Négyméteres szivárványszívvel tiltakoztak a Kossuth téren

A Háttér Társaság több más szervezettel együtt petíciót indít azért, hogy az alapvető jogok biztosa forduljon az akotmánybírósághoz a homofób törvény miatt.

 

 

„A magyarok egy szabad és elfogadó országot szeretnének” - mondta Víg Dávid, az

Amnesty igazgatója, amikor a Háttér Társasággal közösen az óriás szívet felállították ma. „Ma lépett hatályba a putyini mintára bevezetett homofób-és transzfób törvény, amely azt célozza, hogy kiradírozza a nyilvánosságból az LMBTQI-embereket. A törvény gonosz és hazug módon összemossa a gyerekek sérelmére elkövetett bűncselekményeket az LMBTQI-közösséggel, összekever egy súlyos bűncselekményt két ember konszenzuális kapcsolatával. Ez a törvény semmibe veszi a fiatalokat, szülőellenes és családellenes” – mondta Víg Dávid a helyszínen a hvg.hu tudósítása szerint.

A Háttér Társaság ügyvivője, Dudits Luca elmondta: a szervezet mostantól még nagyobb figyelmet fordít az LMBTQI-témára nyitott pedagógusok és más iskolai dolgozók támogatására. Ennek első elemeként elindítottak egy középiskolásoknak szóló honlapot a szivarvanyszakkor.hu címen.

Az Amnesty International Magyarország, a Budapest Pride, a Háttér Társaság, a Labrisz Leszbikus Egyesület, a Magyar Helsinki Bizottság, a Prizma Közösség és a TASZ petíciót indít, amelyben azt kérjük az alapvető jogok biztosáról, hogy a nyilvánvalóan alaptörvény-ellenes és a Magyarország által elfogadott nemzetközi emberi jogi egyezményeket is sértő törvényt küldje el az Alkotmánybíróságra. Arra kérünk mindenkit, hogy álljanak ki velünk közösen egy szabadabb, igazságosabb és egyenlőbb Magyarországért és írják alá a petíciót, az alábbi linken: https://www.amnesty.hu/.../nem-vagy-egyedul-vedjuk-meg.../

 

Elbukta a 77 milliárdos Norvég Alapot Magyarország

A kormány addig hadakozott, míg elbukta a pénzt. 

  • 2021.08.04

Luxus hotelt vett Szijj László

Az épületet közpénzekből húzták föl. 

  • 2021.08.04

A Lidl mindenkit beelőzött Magyarországon

A külföldi láncok közül tavaly a Lidl átvette a vezetésgt a Tescotól. 

  • 2021.08.04