Nem áll meg a vonat két új állomáson

Nem áll meg a vonat két új állomáson

Pedig félmilliárdba kerültek.

Balatonmáriafürdőn nem értik, miért költöttek több mint félmilliárd forintot a település két vasúti megállóhelyre, ha nem állnak meg a vonatok, írja a Népszava, hozzátéve, hogy a két balatoni megállóhelyen Budapest – Fonyód, Siófok, Székesfehérvár irányába mindössze naponta egyszer, hajnali 4 óra 51 perckor áll meg vonat. A másik irányba már többször, pontosabban összesen kétszer, háromnegyed hétkor és egy órával később is.

A lap azt írja, a két megállóhelyre a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tájékoztatása szerint összesen 512 millió forintot költöttek a hullámtelepi állomásépület felújítása nélkül, hozzátéve, hogy a déli vasút rekonstrukciója során a Mészáros Lőrinc-féle R-Kord Kft., a V-Híd Zrt. és a Swietelsky Vasúttechnika Kft. alkotta Déli Part 2016 Konzorcium az eredeti, 53 milliárd forintos árnál közel 36 százalékkal drágábban, 72,4 milliárdért újította fel Szántód és Balatonszentgyörgy között a Balaton déli vasútját. Felújították a korábban Balatonmáriafürdő-alsó néven ismert állomást, ami a Máriahullámtelep nevet kapta, és kialakítottak Máriaszőlőhegy néven egy új állomást is. A vonatok viszont nem állnak meg.

Galácz György, Balatonmáriafürdő polgármestere kérte a MÁV-ot, hogy alakítsák már úgy a menetrendet, hogy legalább az egyik helyen megálljanak a vonatok, de elutasították a polgármester kérését, mondván hogy főszezonon kívül kevés az utas.

 

Forrás: 444.hu

Volna jobb helye az 51 milliónak, amit az abonyi birkózócsarnokra költenek

Az abonyi születésű Földi László bejelentette, hogy birkózócsarnok épül a településen 51 millió forintos állami támogatásból. Közösségi oldalán nem aratott vele osztatlan sikert. A vélemények szerint sok más fontosabb dologra érdemesebb volna költeni közpénzből.

  • 2021. június 11.

Orbán Viktor váratlanul megjelent a kormányinfón

Váratlanul Orbán Viktor is megjelent a csütörtöki kormányinfón, ahol személyesen kérdezhették az újságírók. Bejelentette, hogy akár 1,6 milliót kaphat 1,1 millió család jövőre, és engedélyezik a 12–16 év közöttiek oltását.

  • 2021. június 10.

Elveszti a védettségi igazolványát, akinek nem kell a 2. oltás

Orbán Viktor bejelentette, hogy elveszíti védettségi igazolványát, aki nem oltatja be magát a második adag vakcinával. Jelenleg 137 ezer ilyen ember van.

  • 2021. június 10.