Nem változott a jegybanki alapkamat

Nem változott a jegybanki alapkamat

Enyhén gyengült a forint a hírre.

Az MNB Monetáris Tanácsa az elemzői várakozásokkal összhangban nem változtatott a kamatkondíciókon: az alapkamat 0,6 százalék maradt. A Monetáris Tanács legutóbb tavaly júliusban változtatott a monetáris kondíciókon, akkor 15 bázisponttal csökkentette az alapkamatot a mostani rekordalacsony szintre, és azt is egyértelművé tették, hogy jó ideig nem terveznek ezen változtatni.

Közleményében a testület kiemelte a koronavírus-járvány által okozott bizonytalanságokat, és jelezte, hogy emiatt a tartósabb inflációs hatások megítélésében a szokásosnál is nagyobb óvatosság indokolt. Jelezte, az MNB készen áll arra, hogy az állampapír-vásárlásokat a tízévesnél rövidebb lejáratú állampapírokra is kiterjessze, a Növekedési kötvényprogram keretösszegét pedig 750 milliárd forintról 1150 milliárd forintra emelték.

A kamatdöntés kihirdetésekor, két órakor az euró 358,50 forinton forgott, míg előtte tíz perccel 358,39 forinton. A közlemény megjelenése, három óra előtt pár perccel már 358,73 forinton, három óra után pár perccel pedig már 359,06 forinton jegyezték a közös európai fizetőeszközt. Délután háromnegyed négykor 358,89 forinton forgott az euró, ami 0,45 százalékos erősödést jelent a hétfői zárószinthez képest.

 

Volna jobb helye az 51 milliónak, amit az abonyi birkózócsarnokra költenek

Az abonyi születésű Földi László bejelentette, hogy birkózócsarnok épül a településen 51 millió forintos állami támogatásból. Közösségi oldalán nem aratott vele osztatlan sikert. A vélemények szerint sok más fontosabb dologra érdemesebb volna költeni közpénzből.

  • 2021. június 11.

Orbán Viktor váratlanul megjelent a kormányinfón

Váratlanul Orbán Viktor is megjelent a csütörtöki kormányinfón, ahol személyesen kérdezhették az újságírók. Bejelentette, hogy akár 1,6 milliót kaphat 1,1 millió család jövőre, és engedélyezik a 12–16 év közöttiek oltását.

  • 2021. június 10.

Elveszti a védettségi igazolványát, akinek nem kell a 2. oltás

Orbán Viktor bejelentette, hogy elveszíti védettségi igazolványát, aki nem oltatja be magát a második adag vakcinával. Jelenleg 137 ezer ilyen ember van.

  • 2021. június 10.