Nőtt a kórházak adóssága

Nőtt a kórházak adóssága

A beszállítók futnak a pénzük után. 

Súlyosan eladósodottak, és sok esetben máris fizetésképtelenek a magyar egészségügyi intézmények, derül ki a Világgazdaság csütörtöki cikkéből, írja a 444. A beszállító cégeket képviselő Orvostechnikai Szövetség szerint "a kórházak gyakorlatilag teljesen leálltak a fizetéssel", azaz nem adnak pénzt az átvett eszközökért, felszerelésekért. Mintegy 4500 cég vár jelenleg hiába a pénzére.

Az államkincstár adatai szerint februárban 3,4 milliárd forinttal nőtt az egészségügyi intézmények tartozása, elérve a 22,8 milliárd forintot. Az egészségügyi intézmények mintegy fele, azaz 604-ből 299 nem tud fizetni. 

Volna jobb helye az 51 milliónak, amit az abonyi birkózócsarnokra költenek

Az abonyi születésű Földi László bejelentette, hogy birkózócsarnok épül a településen 51 millió forintos állami támogatásból. Közösségi oldalán nem aratott vele osztatlan sikert. A vélemények szerint sok más fontosabb dologra érdemesebb volna költeni közpénzből.

  • 2021. június 11.

Orbán Viktor váratlanul megjelent a kormányinfón

Váratlanul Orbán Viktor is megjelent a csütörtöki kormányinfón, ahol személyesen kérdezhették az újságírók. Bejelentette, hogy akár 1,6 milliót kaphat 1,1 millió család jövőre, és engedélyezik a 12–16 év közöttiek oltását.

  • 2021. június 10.

Elveszti a védettségi igazolványát, akinek nem kell a 2. oltás

Orbán Viktor bejelentette, hogy elveszíti védettségi igazolványát, aki nem oltatja be magát a második adag vakcinával. Jelenleg 137 ezer ilyen ember van.

  • 2021. június 10.