Orbán: Az EP vitája arról szól, hogy ki dönthet gyermekeink neveléséről

Orbán: Az EP vitája arról szól, hogy ki dönthet gyermekeink neveléséről

A kormányfő Belgrádban értékelte a szerdai vitát, amiről ugyanakkor távol maradt.

Az Európai Parlament és az Európai Bizottság azt akarja, hogy az LMBTQ-aktivistákat beengedjük az iskolákba és az óvodákba - mondta a magyar miniszterelnök csütörtökön Belgrádban, újságíróknak nyilatkozva.

Orbán Viktor úgy értékelt: hasznos vita volt, az álláspontok teljesen letisztultak. Minden világos és érthető: az Európai Parlament és az Európai Bizottság azt akarja, hogy az LMBTQ-aktivistákat és szervezeteket beengedjük az iskolákba és az óvodákba - mondta. Magyarország ezt nem akarja - szögezte le. A vita arról szól, ki dönt arról, hogyan neveljük a gyermekeket. Az európai alapszerződések szerint ez nyilvánvalóan a magyarok, vagyis nemzeti hatáskörbe tartozó kérdés.

 

"Itt a brüsszeli bürokratáknak nincs semmi keresnivalója" - jelentette ki a miniszterelnök, hozzátéve: "akármit is csinálnak, nem fogjuk beengedni az LMBTQ-aktivistákat a gyerekeink közé az óvodákba és az iskolákba".

Valójában a vitán minden felszólaló, még Orbán barátai is úgy foglaltak állllást, hogy a gyermekek megvédése közös ügy a pedifiliától, de nem szabad összekeverni ezt homofób szólamokkal. Márpedig a parlament által elfogadott jogszabály ellentétes az uniós értékekkel, fogalmazták meg annak a néppártnak a képvisellői is, ahol a Fidesz néhány hónappal ezelőtt még tag párt volt.

A Parlament június közepén fogadta el a melegellenessé eltérített pedofilellenes törvénytervezetet. A törvény megtiltja például a 18 év alattiak számára a homoszexualitás vagy a nemváltás „népszerűsítését” és „bemutatását”, a szexuális felvilágosításból kizárja a civilek egy részét.

A törvény melegellenes módosításai ellen többezres tüntetés volt a Kossuth téren, és nagy nemzetközi visszhangot is kiváltott. Civil szervezetek szerint az egész nem más, mint orosz minta alapján indított frontális támadás a szólásszabadság és a gyermekjogok ellen.

 

 

Elbukta a 77 milliárdos Norvég Alapot Magyarország

A kormány addig hadakozott, míg elbukta a pénzt. 

  • 2021.08.04

Luxus hotelt vett Szijj László

Az épületet közpénzekből húzták föl. 

  • 2021.08.04

A Lidl mindenkit beelőzött Magyarországon

A külföldi láncok közül tavaly a Lidl átvette a vezetésgt a Tescotól. 

  • 2021.08.04