Otthagyná a munkáját a rendőrök, tűzoltók többsége

Otthagyná a munkáját a rendőrök, tűzoltók többsége

A rendőrök, tűzoltók, büntetés-végrehajtási alkalmazottak közel háromnegyede elhagyná a pályát, ha tehetné - derült ki az ATV Híradó riportjából.

A belügyi dolgozók többség úgy érzi, hogy a járandóságok nem ellentételezik mindazt, amit elvárnak a dolgozóktól. Egyebek mellett ez derült ki a Belügyminisztériumban működő szakszervezetek közös felméréséből. A Pintér Sándor vezette tárca híradónknak azt írta az ATV híradónak: az egyeztetést nem a nyilvánosság előtt kívánják lefolytatni.

A Független Rendőr Szakszervezet szerint a tiszthelyettesi képzés leépülése mutatja leginkább a rendőr szakma presztízsvesztését. Pongó Géza, főtitkár a híradónak azt mondta, az elmúlt években nagyon magas volt a fluktuáció, az utánpótlás viszont nagyon alacsony. „Egyre többen szeretnének leszerelni, csak nem tehetik meg, mert az elmúlt egy évben a veszélyhelyzet kihirdetése miatt meg volt tiltva” – magyarázta.

ATV

 

 

 

 

 

Hadházyék bojkottálják a melegellenes pedofiltörvény szavazását

Hadházy Ákos mellett biztosan kihagyja a szavazást Szél Bernadett és Szabó Szabolcs is.

  • 2021. június 14.

Volna jobb helye az 51 milliónak, amit az abonyi birkózócsarnokra költenek

Az abonyi születésű Földi László bejelentette, hogy birkózócsarnok épül a településen 51 millió forintos állami támogatásból. Közösségi oldalán nem aratott vele osztatlan sikert. A vélemények szerint sok más fontosabb dologra érdemesebb volna költeni közpénzből.

  • 2021. június 11.

Orbán Viktor váratlanul megjelent a kormányinfón

Váratlanul Orbán Viktor is megjelent a csütörtöki kormányinfón, ahol személyesen kérdezhették az újságírók. Bejelentette, hogy akár 1,6 milliót kaphat 1,1 millió család jövőre, és engedélyezik a 12–16 év közöttiek oltását.

  • 2021. június 10.