Ötvennégyen fagytak halálra október óta

Ötvennégyen fagytak halálra október óta

Az áldozatok többsége kis településeken élt, sokan közülük mélyszegénységben.

A Magyar Szociális Fórum (MSZF) jelentése szerint december végéig 54-en fagytak meg Magyarországon október eleje óta. Mint írják, az áldozatok többsége fűtetlen lakásokban hűlt ki végzetesen, illetve kórházba szállítása közben, vagy beszállítása után, mert már nem tudtak rajta segíteni. Megjegyzik, hogy kevesebb ilyen eset történt a fővárosban. Ezt a hajléktalanokkal való fokozottabb törődésre vezetik vissza, ugyanakkor a jelenség még mindig tömegesnek mondható.

A területi összetételről szólva azt írják, hogy az elhunytak többsége kis településeken élt, sokan közülük mélyszegénységben. Többnyire magányosan élő, idős emberek az érintettek. A szervezet szerint mindez arra utal, hogy a szociális gondoskodás még mindig sok kívánni valót hagy maga után, nem szólva a megélhetési viszonyokról.

 

Forrás: Népszava

Volna jobb helye az 51 milliónak, amit az abonyi birkózócsarnokra költenek

Az abonyi születésű Földi László bejelentette, hogy birkózócsarnok épül a településen 51 millió forintos állami támogatásból. Közösségi oldalán nem aratott vele osztatlan sikert. A vélemények szerint sok más fontosabb dologra érdemesebb volna költeni közpénzből.

  • 2021. június 11.

Orbán Viktor váratlanul megjelent a kormányinfón

Váratlanul Orbán Viktor is megjelent a csütörtöki kormányinfón, ahol személyesen kérdezhették az újságírók. Bejelentette, hogy akár 1,6 milliót kaphat 1,1 millió család jövőre, és engedélyezik a 12–16 év közöttiek oltását.

  • 2021. június 10.

Elveszti a védettségi igazolványát, akinek nem kell a 2. oltás

Orbán Viktor bejelentette, hogy elveszíti védettségi igazolványát, aki nem oltatja be magát a második adag vakcinával. Jelenleg 137 ezer ilyen ember van.

  • 2021. június 10.