Párbeszéd: népszavazás kelljen az uniós kilépéshez

Párbeszéd: népszavazás kelljen az uniós kilépéshez

A parlament igazságügyi bizottsága nem vette tárgysorozatba a Párbeszéd azon javaslatát, hogy csak egy érvényes és eredményes népszavazás után lehessen kilépni az Európai Unióból.

Mellár Tamás, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője keddi, online sajtótájékoztatóján emlékeztetett, hogy Szabó Tímea frakcióvezetővel december 8-án nyújtották be az indítványt azért, mert "nagyon sok jel mutatott arra, hogy az Orbán-kormány lépéseket tesz abba az irányba, hogy kilépjünk az Európai Unióból". Hangsúlyozta, december elején a kabinet kilátásba helyezte, hogy megvétózza az uniós költségvetést.

A beadványnak ma is van aktualitása, mert a kormány az oltási útlevél esetében is szembe megy az európai szabályozással - mondta Mellár Tamás. Arra hivatkozott, hogy a kabinet olyan koronavírus elleni vakcinákat engedélyez, amiket az EU nem, és hogy ezt "valamilyen módon mégiscsak elrejtse", olyan oltási bizonyítványt ad ki, amiben nem szerepel az oltóanyag típusa.

Mellár Tamás úgy fogalmazott: megint az a rendszerváltozás előtti helyzet áll elő, amikor piros útlevéllel csak bizonyos országokba lehetett utazni, míg kékkel bárhova. Hozzátette, a helyzet még ennél is rosszabb lesz, mert akkor piros útlevéllel legalább Csehszlovákiába el lehetett menni, de most úgy néz ki, hogy már Csehországba se. Nem mondanak le a javaslatukról, 2022-ben visszatérnek a kérdésre - jegyezte meg.

Volna jobb helye az 51 milliónak, amit az abonyi birkózócsarnokra költenek

Az abonyi születésű Földi László bejelentette, hogy birkózócsarnok épül a településen 51 millió forintos állami támogatásból. Közösségi oldalán nem aratott vele osztatlan sikert. A vélemények szerint sok más fontosabb dologra érdemesebb volna költeni közpénzből.

  • 2021. június 11.

Orbán Viktor váratlanul megjelent a kormányinfón

Váratlanul Orbán Viktor is megjelent a csütörtöki kormányinfón, ahol személyesen kérdezhették az újságírók. Bejelentette, hogy akár 1,6 milliót kaphat 1,1 millió család jövőre, és engedélyezik a 12–16 év közöttiek oltását.

  • 2021. június 10.

Elveszti a védettségi igazolványát, akinek nem kell a 2. oltás

Orbán Viktor bejelentette, hogy elveszíti védettségi igazolványát, aki nem oltatja be magát a második adag vakcinával. Jelenleg 137 ezer ilyen ember van.

  • 2021. június 10.