Pártot alapítottak Gödény György hívei

Pártot alapítottak Gödény György hívei

A vírusszkeptikus a táborát egy pártba terelve méretheti meg magát a 2022-es parlamenti választásokon Gődény György.

Egy új politikai formáció bontott zászlót ugyanis fű alatt, hónapokkal ezelőtt, amely ezer szálon kötődik a járványveszélyt tagadó gyógyszerészhez – derítette ki a Blikk.

A bírósági nyilvántartás szerint júniusban alapították, végül november elején jegyezték be a Normális Élet Pártját, amelynek neve ismerősen csenghet: Normális Élet néven fut Gődény számtalan közösségi oldalt és csoportot felölelő virtuális hálózata, amelynek minden megyében, sőt Európában is vannak leágazásai.

A pártot egy nyíregyházi címre jegyezték be, ahol két ingatlan található, közülük az egyik – a Blikk által kikért tulajdoni lap szerint – Gődény édesanyja nevén van. Itt van a székhelye egyébként a Gődény vezette Magyarországi Zsidó Örökségvédelmi Egyesületnek is, amelyről – az új párthoz hasonlóan – semmilyen érdemi információt nem találtunk az interneten. Gődény és feleségének címe a cégadatbázis szerint egy házzal odébb található.

A pártot Harkai Bulcsú Bánk alapította és vezeti jelenleg is: a férfi minden bizonnyal Gődény köréhez tartozik, hiszen anno ugyancsak ő hozta létre a legutóbbi parlamenti választásokon induló Közös Nevező 2018 nevű formációt. Az ügyvezetői posztot később vette át tőle a testépítő gyógyszerész, aki listavezető lett, Harkai pedig a 23. helyet kapta meg.

Adja magát a kérdés, hogy a százezres követőtáborral rendelkező Gődény valóban be akar-e jutni az Országgyűlésbe a korlátozásokkal szembeni ellenérzések farvizén, vagy esetleg más motiválja. Mint arra a Transparency International munkatársa emlékeztetett, a Közös Nevező 2018-ban sok kis párthoz hasonlóan megkapta az országos lista után járó 153 millió forintos támogatást, ám messze egy százalék alatt teljesítettek, így ezt az összeget vissza kellett volna fizetniük. – Mivel ezzel adósak maradtak, költségvetési csalás gyanúja miatt jelenleg is folyik nyomozás. A 2018-as választások után elfogadott egyik lényeges szigorítás a kamupártok ügyében az, hogy nem jogosultak újabb kampánytámogatásra azok a formációk, amelynek vezetői korábban olyan pártot vezettek, amely nem tudott elszámolni az állami pénzekkel – magyarázta lapunknak Mikola Bálint.

Mivel a jelek szerint ez igaz lehet a Közös Nevezőre, amelynek Gődény jelenleg az ügyvezetője, elképzelhető, hogy nem kaphatna állami támogatást az új pártja, amennyiben annak – papíron – vezetője lenne. Ez arra is magyarázat lehet, miért nem ő alapította meg a Normális Életet.

 

További részletek a Blikkben!

Volna jobb helye az 51 milliónak, amit az abonyi birkózócsarnokra költenek

Az abonyi születésű Földi László bejelentette, hogy birkózócsarnok épül a településen 51 millió forintos állami támogatásból. Közösségi oldalán nem aratott vele osztatlan sikert. A vélemények szerint sok más fontosabb dologra érdemesebb volna költeni közpénzből.

  • 2021. június 11.

Orbán Viktor váratlanul megjelent a kormányinfón

Váratlanul Orbán Viktor is megjelent a csütörtöki kormányinfón, ahol személyesen kérdezhették az újságírók. Bejelentette, hogy akár 1,6 milliót kaphat 1,1 millió család jövőre, és engedélyezik a 12–16 év közöttiek oltását.

  • 2021. június 10.

Elveszti a védettségi igazolványát, akinek nem kell a 2. oltás

Orbán Viktor bejelentette, hogy elveszíti védettségi igazolványát, aki nem oltatja be magát a második adag vakcinával. Jelenleg 137 ezer ilyen ember van.

  • 2021. június 10.