Rászorulók hiteléből tömték ki Orbán vejének cégét

Rászorulók hiteléből tömték ki Orbán vejének cégét

Úgy tűnik, Tiborcz István is bajba jutott kisvállakozó az MNB szerint, ugyanis cége kaphatott az olcsó állami Covid-hitelből. Meg persze az üzlettársai is. 

 

Bár Orbán vejének ingatlanos cégcsoportja évente milliárdos hasznot termel, és a Forbes magazin tavalyi becslése szerint ezzel a 60. legértékesebb magyar tulajdonú vállalkozás, továbbra is hajlandó lehajolni némi állami apróért - írta meg a Direkt36 oknyomozó csapata. A Magyar Nemzeti Bank tavaly hirdetett meg egy kedvezményes hitelprogramot azzal a céllal, hogy a piacinál kedvezőbb hitelekkel segítse a járvány miatt nehéz helyzetbe került vállalkozásokat.

A programot a kisebb gazdasági szereplőknek – az úgynevezett mikro-, kis- és középvállalkozásoknak - hirdették meg, a kedvezményezettek között ugyanakkor feltűnik az elmúlt években az ország egyik legjelentősebb ingatlanvállalkozójává növesztett Tiborcz István cége is.

A BDPST Zrt. vett fel 3 milliárd forintos kedvezményes hitelt az MNB programjának segítségével. Ezzel váltotta ki egy korábban felvett, kedvezőtlenebb kamatozású hitelét. A Direkt36 kutatása szerint Tiborczhoz köthető más vállalkozók is részt vettek a Növekedési Hitelprogram (NHP) Hajrá nevet viselő jegybanki programban.

Újabb példa ez arra, hogy Orbán Viktor és kormánya csak a haverok, rokonok gazdagodásával van elfoglalva a koronavírus-járvány okozta válság kellős közepén is. Még ezt a kritikus helyzetet is arra használják, hogy milliárdokat zsebeljenek be.

Forrás: ezalenyeg.hu

Volna jobb helye az 51 milliónak, amit az abonyi birkózócsarnokra költenek

Az abonyi születésű Földi László bejelentette, hogy birkózócsarnok épül a településen 51 millió forintos állami támogatásból. Közösségi oldalán nem aratott vele osztatlan sikert. A vélemények szerint sok más fontosabb dologra érdemesebb volna költeni közpénzből.

  • 2021. június 11.

Orbán Viktor váratlanul megjelent a kormányinfón

Váratlanul Orbán Viktor is megjelent a csütörtöki kormányinfón, ahol személyesen kérdezhették az újságírók. Bejelentette, hogy akár 1,6 milliót kaphat 1,1 millió család jövőre, és engedélyezik a 12–16 év közöttiek oltását.

  • 2021. június 10.

Elveszti a védettségi igazolványát, akinek nem kell a 2. oltás

Orbán Viktor bejelentette, hogy elveszíti védettségi igazolványát, aki nem oltatja be magát a második adag vakcinával. Jelenleg 137 ezer ilyen ember van.

  • 2021. június 10.