Rémhírterjesztéssel vádolják Gödény Györgyöt

Rémhírterjesztéssel vádolják Gödény Györgyöt

A járványtagadó férfi ügyét nyíregyházán kezdik majd el tárgyalni. 

Különleges jogrend idején elkövetett rémhírterjesztés bűntettével vádolja a Nyíregyházi Járási Ügyészség azt a férfit, aki 2020 november 25-én az interneten olyan írást tett közzé, amely alkalmas volt a koronavírus elleni védekezés akadályozására - tájékoztatta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-t. A nemzeti hírügynökség hírében szereplő férfi nem más mint a híres járványtagadó, Gödény György, akit az ügyészségi közlemény nem nevez meg.

A vádirat szerint, Gödény, "A választás szabadsága" címmel saját internetes oldalán egy írást jelentetett meg, amelyben értelmetlen intézkedésnek nevezte a nyugdíjasok számára biztosított vásárlási idősávot, a kormányzat intézkedéseit víruspropagandának titulálta, illetve az egész védekezést mesterségesen szított hisztériának nevezte - tartalmazza a közlemény.

A kötelezően viselni rendelt szájmaszkokról azt állította, hogy azok az egészségre ártalmasak, védelmi eszköz szerepüket nem töltik be - idézik fel. Emlékeztetnek arra: a kormány 2020 november 4-én vezette be a koronavírus világjárvány miatti veszélyhelyzetet Magyarországon. Ebben a helyzetben a vádlott szándékosan valótlan és megalapozatlan állításai alkalmasak voltak arra, hogy a lakosságot megtévesszék, a védekezés irányítóival szemben bizalmatlanságot keltsenek. A hatóságok tevékenységét a "vírusbizniszben való részvételnek" minősítette.

Sőt - folytatják -, a vádlott a célját el is érte, mert az oldalon sokan hozzászóltak írásához, illetve a közösségi médiás oldalára is több száz komment érkezett, továbbá több százan meg is osztották az írást. A különleges jogrend idején elkövetett rémhírterjesztés bűntette 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztéssel bűntethető. Az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre a vádlottat - írják. Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik - olvasható a közleményben.

Elbukta a 77 milliárdos Norvég Alapot Magyarország

A kormány addig hadakozott, míg elbukta a pénzt. 

  • 2021.08.04

Luxus hotelt vett Szijj László

Az épületet közpénzekből húzták föl. 

  • 2021.08.04

A Lidl mindenkit beelőzött Magyarországon

A külföldi láncok közül tavaly a Lidl átvette a vezetésgt a Tescotól. 

  • 2021.08.04