Rontott a Fidesz megítélésén a Szájer-ügy

Rontott a Fidesz megítélésén a Szájer-ügy

Rontott a Fidesz megítélésén a Szájer-ügy, de nem változott az emberek megítélése a melegekről - derül ki a HVG számára készített Medián kutatásból.  December első napjaiban már az a kérdés is nagyon megosztotta a közvéleményt, hogy mi volt az elmúlt hét legfontosabb eseménye. A villámfelmérés során mindent egybevetve a Szájer-ügyet említették a legtöbben.

Ugyanakkor az is tény, hogy a kormánypártiak a vírusjárványt és az azzal kapcsolatos intézkedéseket említették a leggyakrabban. Konkrét rákérdezésre viszont gyakorlatilag a megkérdezettek 100 százaléka állította, hogy hallott Szájer József ügyéről, és 55 százalékuk azt is többé-kevésbé pontosan meg tudta mondani, hogy milyen tisztséget töltött be, milyen szerepben volt Brüsszelben a fideszes politikus.

A többség súlyos botránynak tartja Szájer brüsszeli lebukását, és nagyon sokan a lehetséges politikai következményeket sem bagatellizálják. Az emberek több mint fele (és minden második Fidesz-szavazó is) arra számít, hogy az eset legalább kismértékben rontani fogja a Fidesz választási esélyeit, az így vélekedők egy része – az összes megkérdezett ötöde – szerint pedig akár súlyos következményekkel is járhat a kormánypártra nézve.

A nagyközönség számára a brüsszeli történet szaftos részletei voltak a leginkább figyelemkeltők, maga a szexparti, illetve hogy azon meleg férfiak vettek részt. A téma természetesen újra mozgósította az LMBTQ emberekkel kapcsolatos érzelmeket, de ebben a magyarok nagy többsége változatlanul toleráns: 79 százalékuk szerint „semmilyen módon nem szabad hátrányosan megkülönböztetni a homoszexuálisokat”.

 

 

Volna jobb helye az 51 milliónak, amit az abonyi birkózócsarnokra költenek

Az abonyi születésű Földi László bejelentette, hogy birkózócsarnok épül a településen 51 millió forintos állami támogatásból. Közösségi oldalán nem aratott vele osztatlan sikert. A vélemények szerint sok más fontosabb dologra érdemesebb volna költeni közpénzből.

  • 2021. június 11.

Orbán Viktor váratlanul megjelent a kormányinfón

Váratlanul Orbán Viktor is megjelent a csütörtöki kormányinfón, ahol személyesen kérdezhették az újságírók. Bejelentette, hogy akár 1,6 milliót kaphat 1,1 millió család jövőre, és engedélyezik a 12–16 év közöttiek oltását.

  • 2021. június 10.

Elveszti a védettségi igazolványát, akinek nem kell a 2. oltás

Orbán Viktor bejelentette, hogy elveszíti védettségi igazolványát, aki nem oltatja be magát a második adag vakcinával. Jelenleg 137 ezer ilyen ember van.

  • 2021. június 10.