Segítséget követel a bajbajutottaknak az MSZP

Segítséget követel a bajbajutottaknak az MSZP

Hatékony koronavírus-járvány elleni védekezést, a bajbajutottak megsegítését sürgette csütörtöki online sajtótájékoztatóján Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese.

A nap folyamán bejelentett szigorításokat elkerülhetetlennek nevezve Harangozó Tamás szocialista frakcióvezető-helyettes szorgalmazta, hogy a gyerekeikkel az óvodák, iskolák bezárása miatt otthon maradni kényszerülő szülők jövedelemkiesés vagy bármilyen más hátrány elszenvedése nélkül lehessenek távol munkahelyüktől. Minden gyermeket nevelő családnak biztosítani kell a digitális oktatásban való részvételhez szükséges eszközöket és be kell vonni a közmédiát a távoktatásba - vélekedett.

Harangozó Tamás hangsúlyozta, a mindennapi meleg ételt is biztosítani kell a gyerekeknek, hiszen sokan csak az iskolában jutnak ehhez hozzá, majd megismételte az MSZP azon álláspontját, hogy a kialakult helyzet miatt idén csak az írásbeli érettségi vizsgát tartsák meg. A szocialista politikus sürgette, hogy az "eddig is kevés, hónapokig csúszó bértámogatás" mellé azonnal hívják le az uniós támogatásokat. Szerinte e nélkül tömeges elbocsátások várhatóak.     Megismételte azon tavaly novemberi felvetésüket, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt kapjanak százszázalékos táppénzt a koronavírus-fertőzöttek.

Harangozó Tamás szükségesnek nevezte "az ország mindennapi működtetésében részt vevők" azonnali beoltását, szorgalmazva azt is, hogy a kormány fejezze be az önkormányzatokkal vívott "politikai bozótharcot". Sürgette, hogy tárgyaljanak - akár egyenként - az egészségügy "erőszakos átalakítása" miatt a pályát elhagyó ötezernél több emberrel. Ha a kormány nem akarja magát teljesen nevetségessé tenni, akkor még a mai napon jelentsék be a kaszinók bezárását - szólított fel a szocialista politikus.

 

Volna jobb helye az 51 milliónak, amit az abonyi birkózócsarnokra költenek

Az abonyi születésű Földi László bejelentette, hogy birkózócsarnok épül a településen 51 millió forintos állami támogatásból. Közösségi oldalán nem aratott vele osztatlan sikert. A vélemények szerint sok más fontosabb dologra érdemesebb volna költeni közpénzből.

  • 2021. június 11.

Orbán Viktor váratlanul megjelent a kormányinfón

Váratlanul Orbán Viktor is megjelent a csütörtöki kormányinfón, ahol személyesen kérdezhették az újságírók. Bejelentette, hogy akár 1,6 milliót kaphat 1,1 millió család jövőre, és engedélyezik a 12–16 év közöttiek oltását.

  • 2021. június 10.

Elveszti a védettségi igazolványát, akinek nem kell a 2. oltás

Orbán Viktor bejelentette, hogy elveszíti védettségi igazolványát, aki nem oltatja be magát a második adag vakcinával. Jelenleg 137 ezer ilyen ember van.

  • 2021. június 10.