Szakszervezet: 65 éveseknek nem jut lélegeztető

Szakszervezet: 65 éveseknek nem jut lélegeztető

Magyar Orvosok Szakszervezete: Előfordul, hogy 65-70 éveseket nem tudnak lélegeztetőgépre tenni, mert fiatalokkal van tele az intenzív osztály.

Egyre fiatalabbak, egyre súlyosabb állapotban érkeznek kórházba, mondta Tóth Judit, a Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnöke az ATV-ben. Az elhunytak átlagéletkora is látványosan csökken a harmadik hullámban:

 

„Nagyon súlyos a helyzet, a katasztrófa medicina szabályai szerint választani kell, hogy kinek adják megadni az adott sürgősségi ellátást, ha egyszerre bejön 8-10 súlyos állapotú beteg” - mondta Tóth.

Folyamatosan kapnak jelzéseket, hogy korábban 8 ágyas intenzív osztályok most 40 ággyal működnek, vagy két-háromszoros a betegek áramlása a sürgősségi osztályokon, egy orvosnak 40 beteget kell ellátnia egy műszakban.

Elmondása szerint hallott olyat, hogy 65-70 év felettieket nem tudnak lélegeztetőgépre tenni, mert fiatalokkal van tele az intenzív osztály.Megköszönte az ózdi kórház főigazgatójának, hogy kiállt az igazság érdekében, amikor elmondta a városi tévében: „Azokat a felvételeket tessék elképzelni az ózdi kórházban, amit annak idején az olasz helyzettel kapcsolatban láttunk". Az Országos Kórházi Főigazgatóság ezt hazugságnak nevezte. Tóth Judit azt mondta, több ózdi kollégájával beszélt, akik megerősítették, hogy súlyos a helyzet.

Tóth szerint egyelőre korai nyitásról beszélni, inkább szigorítani kéne - ezt javasolta az Orvosi Kamara is -, és figyelmeztetett, hogy bár örömteli a pedagógusok oltása, nem lesz idő a védettség kialakulására, mire újranyitnak az iskolák.

 

Forrás: 444

Volna jobb helye az 51 milliónak, amit az abonyi birkózócsarnokra költenek

Az abonyi születésű Földi László bejelentette, hogy birkózócsarnok épül a településen 51 millió forintos állami támogatásból. Közösségi oldalán nem aratott vele osztatlan sikert. A vélemények szerint sok más fontosabb dologra érdemesebb volna költeni közpénzből.

  • 2021. június 11.

Orbán Viktor váratlanul megjelent a kormányinfón

Váratlanul Orbán Viktor is megjelent a csütörtöki kormányinfón, ahol személyesen kérdezhették az újságírók. Bejelentette, hogy akár 1,6 milliót kaphat 1,1 millió család jövőre, és engedélyezik a 12–16 év közöttiek oltását.

  • 2021. június 10.

Elveszti a védettségi igazolványát, akinek nem kell a 2. oltás

Orbán Viktor bejelentette, hogy elveszíti védettségi igazolványát, aki nem oltatja be magát a második adag vakcinával. Jelenleg 137 ezer ilyen ember van.

  • 2021. június 10.