Szolnokon is lehet ellenzéki előválasztás

Szolnokon is lehet ellenzéki előválasztás

Az LMP jelöltje már hivatalos, de a DK-s aspiráns is készülődik. 

Az LMP szerdán újabb nevet dobott be: Tóth Áront, a zöld párt szolnoki politikusát indítanák Jász-Nagykun-Szolnok megye 1-es számú választókerületében.  Tóth 2019-ben már megmérette magát az önkormányzati választáson az ellenzéki összefogás színeiben, akkor mindössze néhány szavazaton múlt a mandátuma. Bár a polgármestert 2006 óta a Fidesz-KDNP adja Szolnokon, az ellenzék tavaly ősszel mégis többséget szerzett a szolnoki közgyűlésben.

A szolnoki székhelyű választókerületben a 2018-as országgyűlési választásokon a kormánypártok jelöltje, Dr. Kállai Mária (42,09 százalék) győzedelmeskedett, de ha már akkor megvalósult volna az ellenzéki együttműködés, nyerhető lett volna körzet. Így érhető, hogy több aspiráns is akad az ellenzéki oldalon. Tóth ugyan az egyetlen olyan jelölt-jelölt, akit hivatalosan is bejelentettek, de az Index információ szerint más pártok politikusai is ambicionálják magukat, így végül előválasztáson dőlhet majd el, ki lesz a Fidesz kihívója 2022-ben.

Az Index úgy tudja, Miskolczi László, a Demokratikus Koalíció szolnoki alpolgármestere is bejelentkezett a választókerületért. Bár őt még formálisan nem nevezték meg, de néhány hete a szolnoki lakosok postaládájában már landolt a DK újságja, amelyben kvázi jelöltként mutatják be a párt helyi politikusát.

 

Forrás: Index

 

Volna jobb helye az 51 milliónak, amit az abonyi birkózócsarnokra költenek

Az abonyi születésű Földi László bejelentette, hogy birkózócsarnok épül a településen 51 millió forintos állami támogatásból. Közösségi oldalán nem aratott vele osztatlan sikert. A vélemények szerint sok más fontosabb dologra érdemesebb volna költeni közpénzből.

  • 2021. június 11.

Orbán Viktor váratlanul megjelent a kormányinfón

Váratlanul Orbán Viktor is megjelent a csütörtöki kormányinfón, ahol személyesen kérdezhették az újságírók. Bejelentette, hogy akár 1,6 milliót kaphat 1,1 millió család jövőre, és engedélyezik a 12–16 év közöttiek oltását.

  • 2021. június 10.

Elveszti a védettségi igazolványát, akinek nem kell a 2. oltás

Orbán Viktor bejelentette, hogy elveszíti védettségi igazolványát, aki nem oltatja be magát a második adag vakcinával. Jelenleg 137 ezer ilyen ember van.

  • 2021. június 10.