Több kormányközeli újságot is meghekkeltek hétfő reggelre

Több kormányközeli újságot is meghekkeltek hétfő reggelre

Kiírták a kormánylapok oldalaira, hogy azok propaganda újságok és ha igazi híreket akarnak, olvassanak független újságokat.

Hétfőn reggel jó pár kormányközeli újságot meghekkeltek - írja a Telex. Az akciót valószínűleg az Anonymous nemzetközi hekkercsoport hajtotta végre, akik vasárnap jelezték, hogy valamire készülnek, mert az ukrajnai orosz invázió ellenére „a magyar kormány és Orbán Viktor miniszterelnök továbbra is a Kreml trójai falovaként viselkedik Európában”.

A Nemzeti Sport, a Metropol, a Figyelő, a Szabad föld, a 888.hu, a Mandiner és sok megyei lap címlapján is váratlan kép fogadta reggel az olvasókat. A felsorolt oldalak legtöbbje most elérhetetlen, de a cikk szerint a meghekkelt újságok címlapján az Orbán-kormányt kritizáló tartalmak szerepeltek, a címlapon pedig következő szöveg volt olvasható:

„Ez a weboldal a kormányzati propagandamédia része! Elhoztuk az igazságot nektek! Propaganda helyett független sajtót! Nézd meg, hogyan ver át a propaganda média!”.

Az ügyben több feljelentést tettek, Tényi István, az ország feljelentője például a Nemzeti Nyomozó Irodához fordult.

 További részletek a Telexen!

 

 

A Bankszövetség ellenzi az újabb extra adóterhek kivetését

A jelenlegi környezeti feltételek mellett az idei első negyedévben a hazai bankszektor jövedelemtermelése megszűnt; az újabb extra adóterhek kivetését a magyar bankszektor ellenzi - közölte a Magyar Bankszövetség pénteken az MTI-vel.

  • 2022.06.03

Jövőre nem lesznek ledolgozandó szombatok

2023-ban is lesznek hosszú hétvégék, de mindegyik úgy esik, hogy nem lesznek munkával töltött szombatjaink.

  • 2022.06.03

BKIK: szmogriadó esetén eltűnhet a taxisok fele Budapestről

A taxisok fele eltűnhet az utcákról szmogriadó esetén a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szerint, ha a szmogriadó-rendeletet a jelenleg beterjesztett formájában fogadják el.

  • 2022.06.03