Továbbra is dőlnek az állami támogatások a Simonka-ügy elsőrendű vádlottjához

Továbbra is dőlnek az állami támogatások a Simonka-ügy elsőrendű vádlottjához

Hiába a büntetőügy K. György az utóbbi időben is kap támogatásokat.

K. György, a Simonka-ügy elsőrendű vádlottja több mint 165 millió forint támogatást kapott költségvetési és EU-s forrásból a 2020 januárjában elkezdődött büntetőper óta, írja a 24.hu a Magyar Államkincstár (MÁK) nyilvántartása alapján. A lap szerint európai uniós és magyar állami költségvetésű forrásból kifizetett agrártámogatásokról van szó. A férfit egyébként azzal vádolják, hogy Simonka György Békés megyei fideszes országgyűlési képviselővel és társaival 1,4 milliárd forintos kárt okoztak bűnszervezetben elkövetve.

A lap megemlíti, hogy Kékessy egyik cége, ami a vádiratban is szerepel, a Perpusz Hungary Kft. hárommillió forintot kapott az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól a Széchenyi Kártya Programban. Ezen kívül az állami tulajdonban álló Garantiqa Hitelgarancia Zrt. is segítette a társaságot egy 64 millió forintos állami kezességvállalás keretében.

A Bankszövetség ellenzi az újabb extra adóterhek kivetését

A jelenlegi környezeti feltételek mellett az idei első negyedévben a hazai bankszektor jövedelemtermelése megszűnt; az újabb extra adóterhek kivetését a magyar bankszektor ellenzi - közölte a Magyar Bankszövetség pénteken az MTI-vel.

  • 2022.06.03

Jövőre nem lesznek ledolgozandó szombatok

2023-ban is lesznek hosszú hétvégék, de mindegyik úgy esik, hogy nem lesznek munkával töltött szombatjaink.

  • 2022.06.03

BKIK: szmogriadó esetén eltűnhet a taxisok fele Budapestről

A taxisok fele eltűnhet az utcákról szmogriadó esetén a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szerint, ha a szmogriadó-rendeletet a jelenleg beterjesztett formájában fogadják el.

  • 2022.06.03