Új iparváros születik: akkumulátorgyár épül Iváncsán

Új iparváros születik: akkumulátorgyár épül Iváncsán

A Fejér megyei Iváncsán a helyiek megkérdezése nélkül kezdenek el építeni egy óriási akkumulátorgyárat.

Kevés információt osztanak meg a lakosokkal, ellenben zajos és poros lett a település. A Telex megnézte a nagy változások előtt álló Fejér megyei falut, ahol sorra jelennek meg a nemzetközi beruházók.

Pár éven belül akár megduplázódhat Iváncsa lakossága. Itt valósítja meg a dél-koreai SK Innovation „Magyarország történetének legnagyobb zöldmezős beruházását”, amelyhez a kormány a magyar beruházásösztönzés történetének legnagyobb támogatását adja.

A dél-koreai cégnek Komáromban már van két akkumulátorgyára, a harmadik Iváncsán jóval nagyobb lesz ezeknél. 2500 embernek ad majd munkát, de közvetve még többnek.

Az eddig csendes falu élete így pár év alatt fenekestül felfordul, és még az se kizárt, hogy előbb-utóbb iparváros lesz belőle.

Iváncsát is különleges gazdasági övezetnek nyilvánítanák, aminek kárvallottja nagy valószínűséggel szintén egy ellenzéki vezetésű önkormányzat, Dunaújváros lehet.

Telex

Hadházyék bojkottálják a melegellenes pedofiltörvény szavazását

Hadházy Ákos mellett biztosan kihagyja a szavazást Szél Bernadett és Szabó Szabolcs is.

  • 2021. június 14.

Volna jobb helye az 51 milliónak, amit az abonyi birkózócsarnokra költenek

Az abonyi születésű Földi László bejelentette, hogy birkózócsarnok épül a településen 51 millió forintos állami támogatásból. Közösségi oldalán nem aratott vele osztatlan sikert. A vélemények szerint sok más fontosabb dologra érdemesebb volna költeni közpénzből.

  • 2021. június 11.

Orbán Viktor váratlanul megjelent a kormányinfón

Váratlanul Orbán Viktor is megjelent a csütörtöki kormányinfón, ahol személyesen kérdezhették az újságírók. Bejelentette, hogy akár 1,6 milliót kaphat 1,1 millió család jövőre, és engedélyezik a 12–16 év közöttiek oltását.

  • 2021. június 10.