Újabb kínai vakcinát engedélyeztek Magyarországon

Újabb kínai vakcinát engedélyeztek Magyarországon

A magyar hatóságok még nem szólaltak meg, a bejelentést a kínai gyártók tették. 

A kínai CanSino Biologics Inc. (CanSinoBIO) hétfőn közölte, hogy COVID-19 vakcináját sürgősségi felhasználásra engedélyezték Magyarországon, ez a második kínai vakcina, amely jóváhagyást kapott hazánkban. A Magyar Országos Gyógyszerészeti és Táplálkozástudományi Intézet a III. Fázisú vizsgálat eredményei alapján hagyta jóvá a Convidecia márkanévű oltástt - idézte a társaság közleményét a hírügynökség.

Magyarország volt az első olyan EU-ország, amely kínai és orosz vakcinákat vásárolt és használt. A CanSinoBIO oltása egy dózisú vakcina, amelyet Kínában, Pakisztánban és Mexikóban is engedélyeztek. A magyar hatóságok egyelőre nem szóltak meg az ügyben, a bejelentést a gyártó cég tette. Magyarország januárban már engedélyezett egy másik kínai vakcinát, a Sinopharmot is, amivel már meg is kezdték a vakcinázást. 

Valóban engedélyezte a magyar hatóság a kínai CanSino vakcináját, közölte Müller Cecília tisztifőorvos az operatív törzs tájékoztatóján. Sőt, jóváhagyták az AstraZeneca vakcinájának Indiában gyártott változatát, ami Covishield néven ismert.

 

Volna jobb helye az 51 milliónak, amit az abonyi birkózócsarnokra költenek

Az abonyi születésű Földi László bejelentette, hogy birkózócsarnok épül a településen 51 millió forintos állami támogatásból. Közösségi oldalán nem aratott vele osztatlan sikert. A vélemények szerint sok más fontosabb dologra érdemesebb volna költeni közpénzből.

  • 2021. június 11.

Orbán Viktor váratlanul megjelent a kormányinfón

Váratlanul Orbán Viktor is megjelent a csütörtöki kormányinfón, ahol személyesen kérdezhették az újságírók. Bejelentette, hogy akár 1,6 milliót kaphat 1,1 millió család jövőre, és engedélyezik a 12–16 év közöttiek oltását.

  • 2021. június 10.

Elveszti a védettségi igazolványát, akinek nem kell a 2. oltás

Orbán Viktor bejelentette, hogy elveszíti védettségi igazolványát, aki nem oltatja be magát a második adag vakcinával. Jelenleg 137 ezer ilyen ember van.

  • 2021. június 10.