Zacher aggódik a hétvégi bulik következményei miatt

Zacher aggódik a hétvégi bulik következményei miatt

Orbán Viktor csak a népszerűségére gondol, ezért engedett a közhangulatnak és a hétvégén megnyitotta a vendéglátóhelyek teraszait. Ennek következményeiről beszélt Zacher Gábor.

A hétvégén tömegek lepték el Budapest és a nagyobb vidéki városok teraszait. Sokan nem csak a vendéglátóhelyeken, de az utcán sem viseltek maszkot.

Mi, egészségügyi dolgozók ott leszünk a betegágy mellett, beadjuk a megfelelő gyógyszereket, mindent megteszünk majd az emberek életéért

– mondta a hatvani kórház főorvosa az Indexnek.

A kormány az emberek nyakára tolta a felelősséget azzal, hogy ilyen hosszú bezártság után egy tavaszi hétvégén egyszer csak kiengedték őket.

Hirtelen kigyulladt a három zöld lámpa, mint a Formula–1-ben, az emberek pedig arra mentek, amerre láttak. Elhiszem, hogy már mindenkinek a töke tele van a bezártsággal, de el kell fogadnunk, hogy a vágyaink és a járványhelyzet még mindig nem párhuzamosak.

Az emberek, különösen a fiatalok éltek a felkínált lehetőséggel és kockáztattak. Sajnos sem túl korai nyitás, sem a vendéglátás szabályozatlansága nem kedvez a járványhelyzetnek. Zacher Gábor szerint ez pár hét múlva a kórházakban is meg fog látszani.

"És ennek nem holnap, holnapután lesz meg a böjtje, hanem egy-két hét múlva érzi meg az egészségügy."

Hozzátette, reméli, hogy téved és nem lesz igaza. Ez esetben sajnálatos, hogy a toxikológus nem nagyon szokott tévedni.

Ne higgyünk a kormánynak, nem elég az első oltás!

Az oltás nagyon fontos, és valóban az egyetlen megoldás a koronavírus legyőzésére, a járvány megállítására. Viszont a hazug kormánypropaganda és a kórházakra kényszerített titoktartás miatt az emberekben hamis biztonságérzet alakult ki.

A teljes védettség valójában csak a második oltás után 14 nappal alakul ki. Ezt nem hangsúlyozza a Fidesz médiája.

Zacher Gábor szerint sokan elfelejtik ezt. Ezt jobban kellett volna tudatosítani bennük. Tehát a második oltás után is csak két héttel lehetne közösségbe menni.

A pincérek fiatalok, sokan még az első oltásukat sem kapták meg. Hiába van rajtuk maszk, elkaphatják a fertőzést a vendégtől. Nem szeretnék pesszimista lenni, én is nagyon örülnék, ha visszakapnánk az életünket, de nem győzöm hangsúlyozni: ehhez még mindig fegyelmezettségre van szükség.

Volna jobb helye az 51 milliónak, amit az abonyi birkózócsarnokra költenek

Az abonyi születésű Földi László bejelentette, hogy birkózócsarnok épül a településen 51 millió forintos állami támogatásból. Közösségi oldalán nem aratott vele osztatlan sikert. A vélemények szerint sok más fontosabb dologra érdemesebb volna költeni közpénzből.

  • 2021. június 11.

Orbán Viktor váratlanul megjelent a kormányinfón

Váratlanul Orbán Viktor is megjelent a csütörtöki kormányinfón, ahol személyesen kérdezhették az újságírók. Bejelentette, hogy akár 1,6 milliót kaphat 1,1 millió család jövőre, és engedélyezik a 12–16 év közöttiek oltását.

  • 2021. június 10.

Elveszti a védettségi igazolványát, akinek nem kell a 2. oltás

Orbán Viktor bejelentette, hogy elveszíti védettségi igazolványát, aki nem oltatja be magát a második adag vakcinával. Jelenleg 137 ezer ilyen ember van.

  • 2021. június 10.