Őshonos gyümölcsfákat ültettek Rákóczifalván

Őshonos gyümölcsfákat ültettek Rákóczifalván

Több mint harminc Magyarországon őshonos gyümölcsfát ültettek el Rákóczifalva egyik általános iskolájának udvarán. A ceglédi faiskolából érkező 35 fából 32 őshonos gyümölcsfa, a többi kőris és hárs.

A faültetés célja, hogy az iskola udvarán létrehozzanak egy mini gyümölcsöst, amelynek köszönhetően a diákok megismerhetik a fákat, gondozásuk lépéseit. A szándék szerint a termőre fordult gyümölcsfák terméseit az iskolások fogyasztják majd el, ez is a tapasztalaton alapuló környezeti nevelés része.

Túróczi Imre, a mintegy 5300 lakosú Rákóczifalva független polgármestere az MTI-nek elmondta: a ceglédi faiskolából érkező 35 fából 32 őshonos gyümölcsfa, a többi kőris és hárs. A fák gondozása nem nehéz, valódi élményt nyújt majd az iskolába járó 279 gyereknek.

Hozzátette: a településen a gyümölcsfák ültetésének, termesztésének nagy hagyománya van és folyamatosan nő a zöldterület. Idén tavasszal - a most érkezőkkel együtt - mintegy százhúsz különféle fát ültettek el Rákóczifalva különböző részein.

 

Föld napja: 100 ezer fát ültetett egy alapítvány

Elültette a 100 ezredik fáját a 10 millió Fa Alapítvány, amely az április 22-i Föld napja alkalmából akcióhetet hirdet. Most őshonos gyümölcsfákat ültetnek. Csütörtökön, a Föld napján kezdenek.

  • 2021.04.21

Nem érte jelentős fagykár a szőlőt

A szőlőültetvényeket a fagy nem károsította jelentősen, terméskiesés nem várható - közölte az Eszterházy Károly Egyetem.

  • 2021.04.16

Szibériai hideggel érkezik a hétvége

A globális felmelegedés miatt ezen a télen Magyarországon nem igazán tapasztalhattunk eddig az évszaknak megfelelő időjárást. Na most megkapjuk sűrítve.

  • 2021.02.11